Košarkaški klub Međimurje Čakovec, među predvodnicima je u radu s mlađim kategorijama u košarci u Međimurskoj županiji, sjeveru Hrvatske i 5 županija koje čine košarkašku Regiju Sjever HKS-a.

Svake godine naše ekipe mlađih uzrasta U11, U13, U15, U17 i U19 bore se za naslov prvaka Regije Sjever što je rezultat kontinuiranog rada i treninga tijekom cijele godine.

Naši treneri s mlađim uzrastima rade tijekom cijele godine, tako da okupljamo djecu i mladež u sportskim dvoranama i vanjskim terenima u cilju njihovog košarkaškog razvoja od početnih koraka do usavršavanje u košarkaše koji će biti spremni igrati seniorsku košarku.

Kvalitetan rad svake godine donosi i dobre rezultate kao što je mogućnost igranja (polu)državnih završnica za mlađe uzraste. Također u cilju razvoja mladih košarkaša naše mlađe kategorije nastupaju i na brojnim međunarodnim turnirima, odnosno naš klub je domaćin velikog međunarodnog turnira za mlađe uzraste NOVA.

Tako su i na kraju prošle sezone 2022./2023. u mjesecu svibnju kadeti U17 KK Međimurje Čakovec u mjesecu svibnju 2023. igrali kvalifikacijsku utakmicu za nastup u Final Four turnira Kupa regija Hrvatskog košarkaškog saveza protiv Marsonije iz Slavonskog Broda, dok je juniorska ekipa U19 KK Međimurje Čakovec igrala poluzavršnicu PH za juniore u Zagrebu u konkurenciji KK Zadar, KK Dubrava Zagreb i KK Bosco Zagreb.

Također su naše ekipe mlađih uzrasta osim prvenstvenih utakmica i turnira u sklopu Regije Sjever igrali na domaćim i inozemnim turnirima, dok je krajem listopada 2023. KK Međimurje Čakovec organizirao tradicionalni turnir NOVA.

I u aktualnoj sezoni 2023./2024. ekipe KK Međimurje Čakovec mlađih uzrasnih kategorija igraju u vrlo dobroj formi, u samom su vrhu tablica svojih liga u prvom dijelu sezone i konkuriraju za daljnje natjecanje, borbu za naslov prvaka Regije Sjever i za državna natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza.

U cilju daljnjeg kvalitetnog opremanja ekipa mlađih uzrasta KK Međimurje Čakovec, ujesen 2023. godine četiri naše selekcije mlađih uzrasta U13, U15, U17 i U19 opremljene su novim kvalitetnim majicama za utakmice koje su nabavljene uz pomoć donacije HEP-a u sklopu projekta „Svjetlo na zajedničkom putu“.

Također u sklopu ovog projekta, uz vlastita sredstva, sufinancirani su troškovi putovanja kadetske i juniorske ekipe na utakmice kvalifikacija za Kup Regija HKS-a u Sl. Brod, ekipe juniora na PH u Zagrebu i ekipe U12 na turnir u Belišće.

KK Međimurje U13 

KK Međimurje U15

KK Međimurje U17

KK Međimurje U17

KK Međimurje U19

KK Međimurje U19