KK MEĐIMURJE – O NAMA

Košarkaški Klub Međimurje Čakovec ima misiju i cilj već više od pola stoljeća. Timski sport svoje korijene vuče iz 1960-tih godina kada je osnovana „Košarkaška sekcija društva tjelesnog odgoja Partizan“. Klub je formalno osnovan 1972. godine u okviru Hrvatskog košarkaškog Saveza. Košarkaški sportski duh i timski rad su kroz godine stvorili tradiciju na području Međimurja te doprinijeli brojnim uspjesima kluba koji je iznjedrio vrhunske košarkaše. Upravo ti pojedinci danas igraju u domaćim i stranim klubovima visokog ranga.

Osim tjelesnog i mentalnog zdravlja, košarka u najranijoj dobi kod djece stvara osjećaj zajedništva i pripadnosti koja se kasnije odražava u društvenim aspektima kroz cijeli život. Upravo je cilj Košarkaškog Kluba Međimurje Čakovec da što više djece i mladih upozna s košarkom kao plemenitim i zabavnim sportom. Naši mladi košarkaši će kroz treninge i utakmice graditi čvrst karakter, pozitivan duh i stjecati će prijatelje diljem cijele Hrvatske i Europe.

Košarka je kompleksan sport za koji je potrebno izuzetno mnogo vještine i sinkronizacija svih dijelova tijela – ruku, nogu, cijelog trupa, a pogotovo je važno razumijevanje igre, refleksi i brzina reakcije, te čak predviđanje protivnikovih kretnji. Našim igračima od najmlađe vrtićke dobi pa sve do seniora želimo prenijeti svo naše znanje, na način najadekvatniji za njihovu dob. Kroz redovite treninge djeca stječu disciplinu, radne navike te osjećaj za poštivanje trenera i suigrača. Najviši rezultati postižu se upornošću i timskim radom, a dobro je poznata činjenica da u košarci ne pobjeđuje pojedinac, već cijela ekipa

Najtalentiranijima i najambicioznijima ćemo osigurati profesionalni razvoj, individualne treninge, a kada postanu toliko dobri da „prerastu svoju sredinu“ želimo biti ponosni na njih kada zaigraju za neki profesionalni hrvatski ili inozemni klub.

Roditelji, budite svojim malim košarkašima podrška u sportu, nemojte pred njih postavljati prevelika očekivanja barem u počecima. U mlađoj dobi sport je igra i zabava, a svako dijete se razvija prema svojim mogućnostima. Važno je da djeca kroz košarku nauče da je u redu ponekad i izgubiti, a radost pobjede je slađa kada se može timski proslaviti.

Ako se zaljubite u košarku kao i mi, pridružite nam se.

Postanite dio naše košarkaške obitelji!