U trening kampu KK Cedevita u Zagrebu, u subotu 7. siječnja odigrane su dodatne kvalifikacije za Jedinstvenu kadetsku ligu.

Kvalifikacije su odlučivale koji će od 5 klubova izboriti pozivnicu HKS-a kao 10. ekipa JKL, a među njima i kadeti Međimurja.

Kadeti KK Međimurje izborili su kvalifikacije kao druga u prvom dijelu natjecanja na regionalnom nivou Sjevera.

Ipak, nismo uspjeli izboriti finalnu utakmicu ovih dodatnih kvalifikacija.

U polufinalu su bili bolji kadeti Medveščaka iz Zagreba 63-84 (16-18, 10-26, 20-19, 17-21).

Međutim, bila je to još jedna jaka natjecateljska utakmica koja će dobro doći u razvoju naših mladih igrača.

Dobar otpor „medvjedima“

Iako u nekompletnom sastavu (izostanak najboljeg strijelca Hrena) u većem dijelu utakmice dobro su parirali Medveščaku. U pitanju je 4. sastav najbolje hrvatske regionalne kadetske lige Centar.

Pobjednika je presudila druga četvrtina, nakon izjednačene prve. U drugoj dionici „medvjedi“su  napravili nenadoknadivu prednost.

Medveščak je iskoristio nekoliko slabije odigranih minuta i poveo s velikom prednošću. U tim trenucima na parketu nije bila najraspoloženija čakovečka petorka. Prvenstveno zbog problema s penalima, a trebao je i predah.

U trećoj četvrtini zonski presing Međimurja urodio je plodom, prednost je u jednom trenutku spuštena na -12. Međutim, za nešto više nije bilo dovoljno snage i raspoloženih igrača, posebice kad su zbog pet osobnih ispali Kranjčec i Novak.

Na kraju zaslužena pobjeda Medveščaka, koji u svojim redovima ima čak tri hrvatska reprezentativca U-16. Ali, “medvjedi” nisu uspjeli izboriti i ulazak u JKL, jer je u finalu bolja bila ekipa KA Mrav.

Prijava za kvalifikacije bez obzira na poraz, imala je svrhu. Naime, kadeti Međimurja dobili su priliku da odigraju jaku natjecateljsku utakmicu.

Kadeti KK Međimurje mogu parirati jačima “na papiru”

-S konačnim rezultatom ove utakmice nisam zadovoljan. Smatram da možemo puno kvalitetnije parirati Medveščaku, ponajboljem zagrebačkom klubu u mlađim uzrastima. To smo već pokazali npr. s našim juniorima. Oni su ih uvjerljivo dobili na turniru u Virju, s puno istih igrača u sastavu. Međutim, ovaj put nam je nedostajalo više odlučnosti. Posebice kod naših centara. Osjetilo se da nismo bili kompletni na treningu zadnjih mjesec dana, kao i u ovoj utakmici, rekao je trener Stjepan Novak.

U nastavku je trener našeg juniorsko-kadetskog sastava istaknuo:

Ipak, imamo i razloga za zadovoljstvo, jer postoji potencijal za daljnje napredovanje. Dečki samo trebaju nastaviti marljivo raditi, kako bi dobili još više povjerenja u sebe. Tada se ne bojim da će većina postati dobri igrači u seniorskoj košarci u Međimurju ili na još višem nivou kao što je naš Patrik Jambrović u Premier ligi. Upravo on, kao i igrači našeg seniorskog sastava trebaju biti putokaz našim mladim igračima. Jer dobar rad i upornost ipak se isplati.

Slijede intenzivna četiri mjeseca za mlade klupske snage

Košarkaškom klubu Međimurje ovogodišnji nastup u natjecateljskoj i organizacijski za klub vrlo zahtjevnoj JKL nije bio prioritet.

Naime, slijedi vrlo intenzivan raspored igranja desetak naših mladih igrača iz juniorsko-kadetske ekipe od ovog siječnja do sredine svibnja.

Većina ovih igrača kandidira za seniorski sastav u u 2. ML sjever, odnosno juniore u Juniorskoj ligi regije Sjever.

Juniori će se u nastavku sezone boriti za prva dva mjesta koja vode na državnu poluzavršnicu.

Također kadetski sastav Međimurja igrati će u nastavku sezone Kadetsku ligu regije Sjever. Iz ove lige, prvak ide u završnicu Kupa regija HKS-a.

Stoga će u naredna četiri mjeseca biti itekako mnogo novih izazova i jakih utakmica za juniore i kadete Međimurja.

S jakim utakmicama dobivaju dobru priliku za daljnji kvalitetan igrački razvoj prema seniorskoj košarci.

Što se tiče završnice ovih kvalifikacija, slavila je ekipa KA Mrav. Mrav je najprije bio bolji s +27 protiv Alkara Sinj i +26 protiv Broda iz S. Broda.

U finalu je savladao Medveščak 71-65. Na taj način je kao pobjednik ušao među 10 ekipa koje će igrati u ovoj sezoni JKL.

REZULTATI:

MEĐIMURJE – MEDVEŠČAK 63-84 (16:18, 10:26, 20:19, 17:21)

Međimurje: Šarić 10, Tomašić 9, Kranjčec 7, Novak 6, Zaspan 10, Šimunić 7, Balent, Šoltić 1, Rodek 17, Zember, Colarić. Trener: S. Novak

Medveščak: Ćorić, Blaić, Orešković 17, Stojić 22, Hornstein Tomić 6, Kuzmić 7, Kolačnikov 9, Dorotić 6, Belas 8, Zagorac 4, Dumanić 2, Puljić 3. Trener: T. Kasun

Ut. br. 1: KK ALKAR, Sinj – KA MRAV, Zagreb 51-78
Ut. br. 2: KK MEĐIMURJE, Čakovec – KK MEDVEŠČAK, Zagreb 63-84
Ut. br. 3: KA MRAV, Zagreb – KK BROD, S. Brod 81-55
Ut. br. 4: KK MEDVEŠČAK – KA MRAV 65-71