Košarkaši Međimurja završavaju ovu sezonu 2. ML Sjever u petak 8. travnja, odigravanjem zaostale utakmice 13. kola protiv Virke iz Virovitice, koja se igra u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec s početkom u 20 sati.

U prvoj utakmici ova dva sastava koji je najesen odigran u Virotivicama, naša je čakovečka momčad odigrala najbolju utakmicu prvog dijela sezone i slavila uvjerljivu pobjedu 97-80. Međutim, Virka je u drugom dijelu odigrala također na puno višoj razini nego je to bio slučaj u prvoj, slično kao i Međimurje, tako da se ovaj petak u Čakovcu očekuje zanimljiv dvoboj na kraju ove sezone koja je zbog pomlađivanja bila prijelazna kada je u pitanju seniorski sastav našeg drugoligaša.

Međimurje je inače već uoči ove utakmice osiguralo 6. mjesto, poziciju u zlatnoj sredini prvenstvene tablice za koje se borilo upravo s posljednjim protivnikom u sezoni – Virkom. Isto je zadovoljavajuće s obzirom da je bilo velikih promjena u rosteru i prilika su dobili mlađe igrače s ciljem da se u našem gradu i kraju dobije što kvalitetnije košarkaški sastav koji će moći napredovati i kad bude vrijeme konkurirati za Prvu mušku ligu.

Stoga početak nije bio rezultatski uvjerljiv, ali naporan gotovo svakodnevni trening od siječnja nadalje donio je plod. Nakon omjera od 4 pobjede i 5 poraza u prvom dijelu sezone, sada Međimurje u nastavku ima 5 pobjeda i samo tri poraza i nadamo se da će sezona završiti još jednom pobjedom što bi donijelo ukupni omjer od 11 pobjede i 9 poraza s kojom bi se sezona mogla ocijeniti vrlo dobrom.

Ono što posebno veseli u nastavku prvenstva su uvjerljive pobjede protiv ekipe koje su se borile za naslov prvaka kao što su Radnik i Vindija, dok su neizvjesne utakmice odigrane s prvakom Podravcem i velikim rivalom Grafičarom, iako nismo igrali kompletni, obje bez dva tri igrača prve petorke.

Od rezultata je još važnija afirmacija i podizanje kvalitete mladih igrača (Herman, Gašparić, Bartolić, F. Kranjčec…) kao i ulazak u košarkašku formu koju zahtijevaju drugoligaško natjecanje, onih u najboljim igračkim godinama koji su se uključili tijekom ljeta (Kuzmić, Glumac. ..) i počeli ozbiljnije trenirati, tako da je napravljena dobra osnovica rostera i kemije za budućnost.

Što se tiče zadnje utakmice, očekuje se da se na oproštaju Međimurje zaigra u kompletnom sastavu i da se sezona završi s pobjedom protiv Virke koja se sigurno neće tako lako predati.

Dobra je to pozivnica i za naše navijače i sve druge ljubitelje košarke da naprave dobru atmosferu ovaj petak u dvorani I. OŠ Čakovec i da pogledaju kvalitetnu košarkašku predstavu i podršku našeg tima.