Bliži se početak nove natjecateljske košarkaške sezone 2. ML Sjever koja kreće 12. listopada.

Tako su pri kraju i pripreme našeg čakovečkog drugoligaša koje su započele još krajem kolovoza, kao i kompletiranje igračkog rostera za novu sezonu.

Što se tiče novih imena, Međimurju su pristupili bivši igrač mlađih selekcija zagrebačke Dubrave, donedavno član Labrade Franjo Palić koji igra na poziciji bek, kao i junior zagrebačkog Maksimira 199 cm visoki Riko Karamatić koji od ove jeseni studira u Čakovcu.

S nama je opet povratnik u naše redove Tin Pongrac i nakon dužeg vremena opet imamo u sastavu igrača više od 2 metra.

Okosnicu uz novo pridošle igrače čine novi kapetan 24-godišnji Mislav Kranjčec koji igra na poziciji krila i beka, njegov zamjenik krilni centar 20-godišnji Vedran Gašparić, te još uvijek juniori koji su već prošle sezone zabilježili za naš klub odličan rezultat na državnom prvenstvu U19:p playmaker Hren, bek Šarić, krilo-centar Zaspan i centar Balent.

Nema više u rosteru Kuzmića i Glumca koji su usprkos želje kluba da ostanu otišli u Podravac, odnosno Varaždin, a isto vrijedi i za Bartolića i Pađana koji su morali odustati zbog poslovnih obveza. Također ne možemo računati na Franju Kranjčeca koji je otišao na studij u Zagreb. Kapetan Mario Marek Novak oprostio se na kraju prošle sezone.

Nova Uprava Međimurja obavila je tijekom ljeta razgovore s dva-tri domaća igrača od kojih su neki igrali već za naš klub, ali oni u ovom trenutku zbog obveza na radnom mjestu ili studiju nisu spremni igrati 2. HL.

Stoga će naš klub kako bi bio što konkurentniji u 2. ML Sjever, do kraja prijelaznog roka koji završava 9. listopada, pokušati angažirati još jednog igrača sa strane.

Inače, s prvom ekipom trenira i veći broj igrača koji još uvijek imaju pravo nastupa za juniorski i kadetski sastav kluba, a trener Stjepan Novak i njegov pomoćnik Danijel Krajačić među njima će za svaku utakmicu odabrati igrače koji će dobiti priliku tijekom predstojeće natjecateljske sezone.

Nakon Sesvetskog Kraljevca i kup utakmice s Čakovec Globetkom, u subotu 28. rujna, Međimurje igra još jednu pripremnu utakmicu, na domaćem parketu 2. OŠ Čakovec gdje će nakon dužeg vremena opet biti domaćin u većini utakmica 2. ML Sjever.

Protivnik je Murska Sobota, a utakmica se igra s početkom u 16 sati.