Košarkaši Međimurja stigli su do sretne 13. pobjede u aktualnoj sezoni 2. ML Sjever.

Protiv Petra Zrinskog iz Vrbovca, tradicionalno neugodnog protivnika, zabilježili su gostujuću pobjedu 86-75.

Nakon dva poraza (u kupu u gostima i u prvenstvu na domaćem parketu) naš drugoligaš ovaj put je sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini, slavio protiv Vrbovčana.

Međimurju je najviše muka zadavala prevaga u visini pod košem koja je bila na strani Petra Zrinskog.

Posebice jer zbog sitne ozljede prsta naš centar Petar Glumac nije mogao igrati svoju pravu rolu.

Ali, perfektan je bio naš najiskusniji igrač Marek Novak, koji kako se primiče sezona kraju igra u sve boljoj formi. Držao nas je Marek u igri za pobjedu, uz podršku mladog Luke Bartolića koji se sve više nameće u igri pod košem, te Mislava Kranjčeca.

Ipak, na ulasku u zadnju dionicu igre, Petar Zrinski imao je prednost 60-57, jer nikako nismo mogli do kraja proigrati. Osjetio se psihološki aspekt dva prethodna poraza u sezoni.

Međutim, nakon tri minute igre u posljednjoj četvrtini ispao je iz igre zbog pet osobnih visoki domaći centar Garvanović i nakon toga smo u potpunosti preuzeli kontrolu susreta.

Uz odličnu igru u obrani, Marek je nemilici punio domaći koš, pridružili su mu se i svi drugi te je prelomljen susret u zadnjih pet minuta igre u našu korist.

Na kraju čak uvjerljiva pobjeda od +11, iako nije bilo nimalo jednostavno dobiti Vrbovčane.

-Čestitam dečkima na ovoj važnoj pobjedi. Važnoj, jer smo je željeli svim srcem, posebice nakon prethodna dva poraza od Vrbovca u ovoj sezoni. Onaj domaći prvenstveni koštao nas je borbe za naslov prvaka, ali sve je to proces sazrijevanja ove momčadi. Zadovoljan sam, jer se trenira odlično i rezultati tog rada itekako su vidljivi, tako da nastavljamo u istom ritmu do kraja sezone, poručio je nakon pobjede protiv Petra Zrinskog trener Međimurja Stjepan Novak.

Za Međimurje su protiv Petra Zrinskog igrali: Balent, Kuzmić 6, Novak 34 (6×3), M. Kranjčec 13 (2×3), Bartolić 10, Zaspan, Golik 11 (1×3), Gašparić 2, Šarić, Glumac 10, F. Kranjčec. Trener: S. Novak.