Vodeća ekipa 2. muške lige Sjever Ivančica iz Ivanca u 15. kolu stigla je do pobjede 71-85 u susretu s našim Međimurjem u utakmici koja je u petak navečer odigrana u Čakovcu. Usprkos borbenosti i velikoj želji da se ovlada liderom, naš sastav nije uspio nametnuti i na kraju su gosti zasluženo stigli do još jedne važne pobjede u borbi za naslov prvaka.

Međimurje je dobro započelo susret, Glumac je dominirao u gostujućem reketu iu potpunosti je zaustavio najboljeg gostujućeg šutera Hercega i nakon prvih 10 minuta imali smo vodstvo 16-15 tricom jednog od najmlađih u našem sastavu Franje Kranjčeca. U tom dijelu utakmice propuštena je prilika da se napravi i osjetnija prednost i preuzme ritam utakmice u našu korist, međutim promašeno je nekoliko zicera i slobodnih bacanja.

Ivančica se „resetirala“ u drugoj četvrtini, promijenila način igre u kojoj je više preuzeo odgovornost i postala je puno ubojiti nego u početnom dijelu utakmice. Izvrsno su odigrali u gostujućim redovima Smontara i Putar koji su probijali bez problema prvu i drugu crtu linije naše obrane, zabijali i asistirali za sve veću prednost gostiju koja je u 15. minuti bila već dvocifrena.

S druge strane naš sastav s nekoliko novih promašaja dobro izgrađenih situacija u napadu je slobodnih bacanja ušao u nepotrebnu nervozu koju je pokušao trener Novak smiriti time-autom, ali na „velikom odmoru“ bilo je ipak +11 za Ivančića.

Nije se puno toga nažalost promijenilo u trećoj četvrtini, gosti su u tim trenucima osjetili da mogu prelomiti utakmicu i tome uspjeli. Naši su se bacali na teren, pokušali borbenošću vratiti ritam, ali iskusni gostujući sastav pokazao je zašto su vodeća momčad lige.

Usprkos tome što je Ivačica igrala sa samo šest igrača u rotaciji dobrih 30 minuta i imala problema s osobnim greškama, uspjela je zadržati pribranost i osigurati pred završnicu u nekim trenucima i dvadesetak koševa prednosti, tako da nije bilo nikakve neizvjesnosti oko pobjednika.

Zadnjih nekoliko minuta jedan i drugi trener promijenili su većinu igrača iz početne petorke, tu su naši mladi igrači (L. Horvat, Rodek, Novak i F. Kranjčec) koji su još uvijek kadeti bolje snašli od gostiju, pokazali da imaju dobar potencijal, tako da je na kraju ipak bilo „samo“ +14 za lidera lige iz Ivanca.

– Za naš pomlađeni sastav ovaj poraz je dobro iskustvo. Nisu nam potrebna prevelika očekivanja, posebno od igrača samih, da svaku utakmicu „moraju“ odigrati na granici ili iznad granica svojih mogućnosti. Onda se nažalost dogodi suprotno i nestane sigurnost u igri, ne možemo zabiti ono što se inače zabija „žmirečki“ i uđemo u probleme.

Nema pritiska da moramo stalno pobjeđivati, idemo iz utakmice u utakmicu pokušati odigrati ono što smo dogovorili i radili na treningu, stvoriti dobru bazu za iduću sezonu i to će biti glavni cilj do kraja ovog prvenstva, rekao je u kratkoj analizi trener Međimurja Stjepan Štef Novak poslije utakmice protiv Ivančice koja s novom pobjedom ostaje na vrhu tablice.

Međimurje je igralo u sastavu: Kuzmić 3, Rodek, M. Kranjčec 6, Novak, Bartolić, L. Horvat 2, Drk 15, Gašparić, Herman 6, Glumac 20 i F. Kranjčec 4. Trener: S. Novak.

U sljedećem kolu, Međimurje gostuje kod još jedne iskusne ekipe Podravca u Virju, koji je glavni konkurent Ivančićima za naslov prvaka.