Košarkaši Međimurja zabilježili su 2. prvenstvenu pobjedu u 2. kolu 2. ML Sjever na gostovanju u Virovitici. Bili su bolji od domaćina Virke 82-76 (21-14, 12-24, 21-22, 22-22).

Virka je doživjela visoki poraz u prvom kolu, ali u puno boljem svjetlu predstavila se protiv našeg predstavnika za kojeg je tradicionalno neugodan rival u domaćoj dvorani.

Odmah se ispostavilo da za pomlađenu momčad Međimurja neće biti „lakih“ protivnika, posebice kad trener Štef Novak ovom prilikom nije mogao računati na prvog centra Glumca koji se oporavlja od zdravstvenih problema, kao i ponajboljeg obrambenog igrača Franju Kranjčeca koji se razbolio tijekom prošlog tjedna.

Mlaki ulazak u utakmicu iskoristio je domaćin koji je dobio prvu četvrtinu. Ipak, u nastavku se probudila naša momčad i u drugoj najbolje odigranoj četvrtini cijelog susreta (samo 12 primljenih poena), preuzela je vodstvo koje je nakon 20 minuta iznosilo +5 poena.

Moglo je biti i više, ali želja da se što prije riješi utakmica donijela je nekoliko „neforsiranih“ pogrešaka u napadu koje su onemogućile veću prednost.

U drugom poluvremenu u dva-tri navrata domaćin je zaprijetio novim preokretom, ali najraspoloženiji u ekipi Međimurja iskusni Kuzmić i M. Novak uz podršku Hrena i Gašparića, te razigranog Pađana u trećoj i M. Kranjčeca u zadnjoj četvrtini, nisu dopustili Virki da preuzme vodstvo i konce igre.

Nije se Međimurje moglo opustiti do zadnjih trenutaka utakmice, ali prednost je uspješno sačuvana i na kraju vrijedna gostujuća pobjeda s obzirom da igra u obrani ovaj put nije bila na najboljem mogućem nivou.

Rezultatski neizvjesna utakmica bila je također još jedno dobro iskustvo za naše mlade snage rođene 2006./7. godine, koji su dobili solidnu minutažu za daljnje stasanje u seniorskoj košarci i kako bi bili što spremniji za nove izazove koji slijede ove sezone u 2. ML Sjever.

Međimurje je u Virovitici igralo u sastavu: Balent 2, Kuzmić 23 (2×3), Novak 17 (2×3), M. Kranjčec 12, Zaspan 2, Hren 6, Gašparić 10 (2×3), Šarić, Bartolić i Pađan 10. Trener: S. Novak.

Rezultati 2. kola: Mladost (Đ) – Vedi 71-87, Labrada 1971-Žurko – Koprivnica 98-60, Petar Zrinski (V) – Radnik (K) 71-106, Bjelovar – Varaždin 60-98, Ivančica – Podravac 74-80 i Virka – Međimurje 76-82.

Nakon dva odigrana kola pet ekipa ima po dvije pobjede, a među njima je i naše Međimurje.

Statistiku svih utakmica i tablicu nakon 2. kola pogledajte OVDJE.

U sljedećem 3. kolu Međimurje dočekuje u domaćoj sportskoj dvorani u Ivanovcu, ekipu Petar Zrinski iz Vrbovca, a utakmica se igra u subotu 21. listopada s početkom u 16 sati.