Košarkaši Međimurja vratili su se pobjedničkom ozračju u 2. ML Sjever. Nakon što nisu zabilježili pobjedu u protekla tri kola u utakmicama s ponajboljim ekipama lige, iako je bilo prilike, posebice u srazu s liderom Radnikom, bilo je važno prekinuti malu seriju poraza.

I uspjeli su u tome protiv vrlo dobre ekipe Mladosti iz Đurđevca u 9. kolu, koja je svladana u sportskoj dvorani u Ivanovcu u kojoj je Međimurje domaćin u prvom dijelu prvenstva, rezultatom 71-58 (22-15, 20-17, 15-13, 14-13).

Trener Međimurja Stjepan Novak koji je po prvi put u ovoj sezoni imao na raspolaganju kompletan igrački kadar, kombinirao je svih 12 igrača tijekom utakmice i svi su opravdali očekivanja.

KK Međimurje Čakovec

Međimurje je kontroliralo cijeli tijek susreta, što najbolje govore rezultati po četvrtinama, jer su sve bile u našu korist. Nakon solidnog vodstva u poluvremenu od 10 poena razlike, utakmica je prelomljena u trećoj uz zadržanu prednost u zadnjoj četvrtini, koja je u nekim trenucima bila blizu 20 poena razlike.

Međutim, uporni gosti nisu se predali, iako nisu ni ugrozili naše vodstvo do kraja utakmice.

Dvoznamenkasta prednost nije se ispustila u zadnjih 15 minuta igre, iako su svi igrači dobili priliku. Gosti su donekle ublažili poraz s postignutih 5 poena u zadnjoj minuti utakmice za konačnih +13 Međimurja.

Naš sastav opet je zahvaljujući rotaciji gotovo cijelog rostera držao odličnu energiju u obrani i gosti su svedeni na samo 58 poena. Šteta za 7-8 promašenih zicera u napadu, jer je konačni rezultat mogao biti i uvjerljiviji u našu korist. Rezultat je to da se daje sve od sebe u obrani i onda ponekad nedostaje malo više koncentracije i snage pod suparničkim košem.

Marek Novak

Nakon Radnika opet je odličnu utakmicu u obrani, ali i ovaj put i u napadu, odigrao najmlađi 2007. godište Niko Šarić (9 poena), dok je pucačku formu uhvatio najstariji Marek Novak (16 poena i 2 ubačene trice) uz sve konstantnijeg u formi Karla Pađana, koji se sve bolje snalazi i pod protivničkim košem, tako da je bio najefikasniji naš igrač protiv Đurđevčana (18 poena uz jednu pogođenu tricu).

Međimurje: Balent -, Kuzmić 10, M. Novak 16 (2×3), M. Kranjčec 4, Bartolić -, Zaspan 3 (1×3), Hren -, Gašparić -, Šarić 9, Glumac 9 (1×3), F. Kranjčec 2, Pađan 18 (1×3). Trener: S. Novak.

Karlo Pađan

Rezultati 9. kola: Međimurje – Mladost (Đ) 71-58, Koprivnica – Radnik 57-83, Vedi – Varaždin 85-78, Labrada 1971-Žurko – Poravac 90-109, Virka-Ivančica 59-82, Petar Zrinski – Bjelovar 74-69.

Nakon 9 odigranih kola na vrhu su se izdvojili Radnik bez poraza i Podravac samo s jednim posrtajem.

Slijedi gužva od 3. – 5. mjesta na tablici na kojem 4. Varaždinci nakon neuspjeha u Bjelovaru, imaju tri poraza kao i naša ekipa Međimurja koja je peta, dok je Vedi treći s 2 poraza, ali sada mu predstoji najveći izazov, utakmica protiv lidera Radnika.

Međimurje je i u 10. kolu, koje igramo u subotu 9. prosinca domaćin.

Ovaj put ugošćujemo zadnju momčad na tablici Koprivnicu (standardni termin subotom od 18 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu), što će biti prilika da opet zaigra svih 12 igrača.

Naravno očekuje se pravi pristup svih igrača koji dobiju priliku trenera Novaka i nova dva boda za nastavak borbe za mjesta pri samom vrhu tablice.

Raspored 10. kola 2. ML Sjever: petak, 20 sati: Mladost (Đ) – Bjelovar, subota 16 sati Varaždin – Labrada-Žurko 1971, 18 sati Međimurje – Koprivnica, 18:30 sati Radnik – Vedi, 19 sati Ivančica – Petar Zrinski, nedjelja, 17 sati Podravac – Virka.

Franko Zaspan

Karlo Pađan

Klupa KK Međimurje Čakovec

Foto: KS MŽ