Ove subote 21. siječnja nastavlja se 2. ML Sjever. Naše Međimurje koje drži 4. mjesto tablice, na početku druge dionice čekaju tri najteža moguća protivnika.

Najprije gostovanje protiv Podravca koji je na samom vrhu. Zatim slijedi domaća utakmica protiv Radnika iz Križevci koji je treći na tablici. I onda nakon jednog kola predaha veliki susjedski derbi s Vindijom u Varaždinu koja ima isti omjer kao i Virjani.

Ove tri utakmice odrediti će za što se bori naš drugoligaš u ovoj sezoni.

Međimurje kreće u nastavak sezone u Virju u subotu u 18 sati. Dobro su trenirali naši košarkaši u zadnjih dvadesetak dana. Da se kvalitetno radilo pokazala je i pripremna utakmica i uvjerljiva pobjeda protiv zagrebačkog Medveščaka.

Protiv jednog od najboljih drugoligaša u Centru pokazali smo raznovrsnost u napadu i čvrstoću u obrani posebice u najvažnijim trenucima utakmice.

-Zadovoljan sam kako smo odradili zadnjih sedam-osam treninga i napravili sve što je bilo zacrtano. Spremni smo za nastavak i samo se nadam se da ćemo biti zdravi kao što je to bio slučaj u pripremnom razdoblju, rekao je trener Stjepan Novak na temu odrađenoga uoči početka drugog dijela prvenstva.

Prvi protivnik, Podravac iz Virja jedini poraz u prvenstvu doživio je od naše ekipe. Nakon toga nanizao je sve redom pobjede. Dijeli vodeću poziciju s Vindijom uz samo jedan poraz, tako da nas odmah čeka jako težak zadatak.

-Jako dobro se poznajemo, jer vodimo veliku borbu u ovoj ligi. Podravac je bio nešto uspješniji zadnje dvije-tri sezone, ali pokazali smo u prvoj našoj utakmici ove da ih možemo dobiti. Vjerujem u našu kvalitetu i energiju za dobar start, rekao je trener Međimurja uoči subotnjeg gostovanja.

Što se tiče sastava, nema većih nepoznanica. Iskusni Igor Drk nažalost zbog privatnih obveza prema dogovoru već neko vrijeme nije u kadru prve ekipe. Što se tiče ostalih koji treniraju, još se čeka konačna liječnička odluka za Dante Mikeca.

Također mladi bek Rodek bio je virozan cijeli tjedan, pa je dobio poštedu.

Za utakmicu protiv Podravca u kadru su: Kuzmić, Novak, M. Kranjčec, Bartolić, Glumac, Golik, Gašparić, F. Kranjčec, Zaspan i Balent.