Košarkaši Međimurja nastavljaju sezonu 6. kolom u 2. ML Sjever u sklopu kojeg ugošćuju Labradu 1971 Žurko. Utakmica se igra u subotu 12. studenog s početkom u 16 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu.

Međimurski predstavnik u drugoligaškom društvu ugošćuje zagrebačku ekipu s adresom u Varaždinskoj županiji. Nakon vrijedne pobjede protiv Vedija na gostovanju, očekuje se nastavak pozitivnog niza na domaćem parketu.

Međimurje nakon četiri odigrane utakmice ima omjer od 2 pobjede i 2 poraza, dok je Labrada odigrala već pet utakmica i ima samo jednu pobjedu.

-Protiv Vedija odigrali smo u većem dijelu utakmice kako je bilo dogovoreno i to je donijelo dobar rezultat. Ova pobjeda jako je važna za vraćanje samopouzdanja nakon nesretnog poraza protiv Vindije.
Međutim, još važnije je da smo pokazali karakter, da smo se odmah vratili u pobjednički ritam. Dobro smo se spremili za ovo prvenstvo i samo trebamo nastavimo raditi na istom nivou, kaže trener Međimurja Stjepan Novak.

U redovima hrvatskog drugoligaša iz Čakovca odlučili su se ciljano na pomlađivanje ekipe, tako da oscilacije u igri i rezultatu nisu nešto što nije neočekivano. Zacrtano je da se što više juniora i kadeta koji pokazuju potencijal u svojem uzrastu, transformira na što kvalitetniji način u igrače seniorske ekipe na koje se može računati.

-Ciljano radimo već drugu sezonu na pomlađivanju kako bi dobili širinu u kvaliteti seniorske ekipe na duže staze i to je proces koji zahtjeva strpljenje.
Najvažnije je da smo na dobrom putu i da se na svakoj utakmici mogu osloniti na sve više mlađih igrača koji su u rosteru, a da pri tome ne pati rezultat. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da možemo dobiti svakoga u ligi, pojasnio je trener Međimurja.

U subotu slijedi treća domaća utakmica ove sezone protiv Labrade u Ivanovcu.

-Cijenimo svakog protivnika, ali protiv Labrade na domaćem terenu mi smo favorit. Naravno to trebamo opravdati igrom i zalaganjem na parketu, jer igramo protiv ekipe koja ima dobre strijelce izvana i visinu pod košem.
Dobro smo radili ovaj tjedan, iako nismo opet kompletni jer se Drk još uvijek nije do kraja uključio u trenažni proces. Međutim, ako on neće biti spreman, opet će biti više prilike i minutaže za mlađe igrače. U sinergiji s naših pet-šest udarnih igrača koji stabiliziraju formu uvjeren sam u novu pobjedu i daljnji napredak na tablici, poručio je trener Međimurja Stjepan Novak.