Košarkaši Međimurja nakon uspješnog gostovanja u Ivancu, u subotu od 18 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu igraju utakmicu 8. kola 2. ML Sjever u kojoj dočekuju ekipu Petra Zrinskog iz Vrbovca.

Vrbovčane i Čakovčane povezuje jedan od najpoznatijih hrvatskih povijesnih likova. Jedan i drugi grad i kraj ponose se s likom i djelom Petra Zrinskog.

Vrbovec je po njemu nazvao i svoj košarkaški klub, tako da je međusobni sraz gotovo u neku ruku barem što se tiče povijesne povezanosti sa Zrinskima, poput gradskog ili susjedskog derbija.

Međimurski košarkaški drugoligaš je u odličnom nizu od tri pobjede i protiv Vrbovčana cilj je nastaviti u istom ritmu.

-Kontinuirano dobro radimo na treninzima, kompletirali smo se zadnjih desetak dana, manji problem s ozljedom ruke ima još samo Franjo Kranjčec, tako da s optimizmom gledam prema završnici prvog dijela sezone, rekao je uoči subotnje utakmice trener Stjepan Novak.

Petar Zrinski koji stiže u goste odlično je najavio ovu sezonu, bio je izvrstan u kupu (svladao je i naše Međimurje) tako da je jedna od ponajboljih ekipa lige. To su pokazali protiv lidera Podravca u Virju gdje su izgubili u nesretnim okolnostima sa zvukom sirene, što je očito ostavilo traga jer ih je Radnik nadigrao u zaostaloj utakmici prethodnog kola u srijedu na domaćem parketu u Vrbovcu.

-Poznajemo se jako dobro, respektiramo svakog protivnika u ligi, pa tako i Petar Zrinski koji je jači nego prošle sezone, ali ne bojimo se nikoga. Prvenstveno trebamo gledati sebe. Pokazali smo da možemo svladati svakoga, ali da pobjede donosi samo držanje dogovora, maksimalan pristup i borbenost od prve do zadnje minute. To želim od ekipe dobiti i u subotu protiv Vrbovca i onda sam uvjeren u novu pobjedu, poručio je trener Međimurja.

Ova subota 26. studenog, donosi još jednu košarkašku poslasticu u Ivanovcu i iz našeg kluba pozivaju sve navijače da uživaju i podrže Međimurje u dvoboju protiv jakog protivnika.