Košarkaši Međimurja zabilježili su u 10. kolu na domaćem parketu, očekivano uvjerljivu pobjedu 111-54 protiv Koprivnice „fenjeraša“ 2. ML Sjever.

Gostujući sastav bio je donekle konkurentan samo u početnih nekoliko minuta utakmice, ali nakon što je Međimurje ubacilo u brzinu više, samo je rasla prednost.

Ono što raduje je dobar i ozbiljan pristup našeg sastava, koji je opet odigrao odlično u obrani, uz dobro trčanje i kontranapad, tako da je postignuto jako puno laganih poena.

Prednjačili su mladi bek Hren koji je s 33 poena zabilježio rekordni učinak polusezone na jednoj utakmici naših igrača, a sjajno je tricaški bio raspoložen Mislav Kranjčec koji je u jednom trenutku gađao s linije za tri poena 6/6 (ukupno 20 postignutih poena).

Franjo Kranjčec KK Međimurje

Svi igrači koji su bili u zapisniku dobili su dobru minutažu i upisali se u listu strijelaca, a ovom prilikom mogli su malo više odmoriti oni koji su potegnuli najviše u dosadašnjem dijelu sezone: Mario Novak i Domagoj Kuzmić.

Na kraju najuvjerljivija pobjeda Međimurja ove sezone od +57 poena razlike.

Bila je to ujedno dobra priprema za posljednje kolo prve dionice i derbi kola s Vedijem u Bjelovaru.

Za Međimurje su protiv Koprivnice igrali: Kuzmić 13 (2×3), Novak 2, M. Kranjčec 20 (6×3), Zaspan 5, Mikulić 3, Hren 33 (2×3), Gašparić 6, Šarić 5, Glumac 20 (2×3), F. Kranjčec 2, Pađan 2. Trener: S. Novak.

U 11. kolu Međimurju slijedi derbi s Vedijem, u nedjelju 17. prosinca u 18:15 u Bjelovaru.

Važna utakmica za naš sastav, jer pobjeda donosi pomak na 4. mjesto tablice i konkurentnost za visoke pozicije.

Liga odmah kreće dalje

Raspored 2. ML Sjever ove sezone je posebno nagužvan, jer prvenstvo završava već početkom ožujka.

Tako da idući tjedan slijedi zimski mini-prijelazni rok i odmah nastavak prvenstvene sezone.

Ipak, Međimurje će imati mali božićno-novogodišnji predah.

Naime, utakmica 12. kola protiv Labrade 1971-Žurko koja se trebala igrati 23. prosinca u Zagrebu, odgođena je za kasnije.

U nastavak prvenstva, Međimurje će tako krenuti domaćom utakmicom 13. kola protiv Virke iz Virovitice koja se igra 6/7. siječnja 2024.