Košarkaško prvenstvo 2. ML Sjever u samoj je završnici. U pretposljednjem 21. kolu Međimurje je ostvarilo najveću pobjedu drugog dijela sezone.

Na gostovanju u Koprivnici svladali su istoimenog domaćina 56-113 (15-23, 12-24,18-35, 11-31) za 13. prvenstveni uspjeh.

Kao što sam rezultat sugerira domaći su držali priključak u prvom dijelu kada su zaostajali za 20-ak poena razlike, ali su u potpunosti potonuli u nastavku.

Bila je to prilika da trener Stjepan Novak koristi sve igrače koje je imao na raspolaganju i svi su se upisali u listu strijelaca.

Najveću minutažu imali su najmlađi i dobro su je iskoristili.

Najraspoloženiji i najefikasniji bio je Franjo Kranjčec s 25 poena, dok je Vedran Gašparić zabio 14 uz tri pogođene trice. U formu se nakon manjih zdravstvenih problema vraća i najmlađi 16-godišnji Niko Šarić, a odličan pod košem bio je naš najviši igrač, mladi centar Tomo Balent (na slici jedna od najatraktivnijih njegovih akcija, blokada gostujućeg igrača), što će u nastavku sezone biti važno zbog utakmica juniorskog prvenstva regije i poluzavršnice PH.

Za Međimurje su igrali: Balent 8, Kuzmić 11, M. Novak 10 (2×3), M. Kranjčec 10 (1×3), Bartolić 4, Zaspan 4, Hren 6, Gašparić 14 (3×3), Šarić 9, F. Kranjčec 25 (2×3) i Pađan 12. Trener: S. Novak.

Seniorima Međimurja predstoji posljednja utakmica ove sezone i to na domaćem parketu, u dvorani I. OŠ Čakovec. U subotu 9. ožujka s početkom u 16 sati igramo protiv Vedija koji je među najboljim momčadima lige u ovoj sezoni.

Vedi je u prošlom kolu priredio iznenađenje pobjedom protiv Radnika kojeg je eliminirao i teoretski iz utrke za prvaka. Time su Bjelovarčani osigurali 4. mjesto, na koje je „pikiralo“ i Međimurje pobjedom u zadnjem kolu.

Međutim, utakmica je i dalje važna za Međimurje jer mu treba pobjeda protiv jakog protivnika, da potvrdi 5. mjesto na tablici.

Osim toga subotnja utakmica je dobra pozivnica za sve naše ljubitelje košarke i navijače Međimurja, jer je to ujedno oproštaj našeg kapetana i ponajboljeg beka međimurske košarke Maria Novaka – Mareka.

Svi ste pozvani!

Foto: KK Koprivnica