Košarkaši Međimurja u 5. kolu 2. muške košarkaške lige Sjever stigli su i do prve pobjede na gostovanju. U Bjelovaru su svladali domaći Vedi s uvjerljivih 27 koševa razlike 68-95 (16-25, 20-22, 17-28, 15-20).

Naši košarkaši već u prvoj četvrtini stigli su do lijepe prednosti. Opet je zabijala cijela petorka u napadu uz posebno raspoložene Golika i Kuzmića, dok je ton u obrani davao najmlađi u petorki Franjo Kranjčec.

Do kraja prvog dijela utakmice Međimurje je ostvarilo 11 koševa prednosti i kontrolu na terenu.

Međutim, domaći se nisu predali. U trećoj četvrtini stigli su samo na 3 poena razlike zahvaljujući prvenstveno raspoloženom Jukiću. Međutim, za razliku od utakmice protiv Vindije kad su Varaždinci uspjeli napraviti čudesan preokret, ovaj put se nije ponovio sličan scenarij.

Međimurje je nakon male napadačke krize odgovorilo žestoko u napadu, uz povratak agresivnosti i kontrole reketa u obrani. Razigrao se do kraja kapetan Ivan Golik koji je pogađao sa svih pozicija, pridružili su se i suigrači Novak i Glumac i ubrzo je vraćena prednost.

Utakmica je do kraja treće četvrtine praktički odlučena nakon sjajne serije od četiri trice Golika i naše prednosti od +22 na ulasku u zadnjih deset minuta.

Trener Štef Novak u zadnjih deset minuta ništa nije želio prepustiti slučaju, kombinirao je u zadnjih deset minuta mladost i iskustvo, za daljnje povećanje vodstva.

Utakmicu je završila kadetsko-juniorska postava Međimurja koja je zadržala stečenu prednost za lijepu pobjedu na gostovanju 95-67 i nova dva boda.

Iako smo i na ovoj utakmici bili bez jednog važnog igrača u reketu iskusnog Drka, dok se mladi Bartolić tek vraća nakon srećom lakše ozljede, pokazali smo da imamo dovoljno aduta da se nametnemo u utakmici u kojoj smo favorit i očekuje se da to opravdamo i na parketu.

Međimurje je protiv Vedija igralo u sastavu: L. Novak, Kuzmić 20 (2×3), M. Novak 12 (1×3), M. Kranjčec 7, Bartolić 2, Horvat, Golik 32 (7×3), Gašparić 2, Glumac 15 (1×3) i F. Kranjčec 5. Trener: Stjepan Novak.

Rezultati 5. kola 2. ML Sjever: Vedi – Međimurje 68-95, Labrada 1971 Žurko – Radnik 56-79, Petar Zrinski – Virka 86-65, Bjelovar – Varteks 100-67, Ivančica – Podravac 68-85. Slobodna je bila Vindija.

Na tablici nakon 5. kola Međimurje zauzima 7. poziciju, a vodeći je Podravac.

Pobjeda našeg sastava dolazi u pravo vrijeme, jer donosi dodatno samopouzdanje za nastavak prvenstva, u kojem predstojeće subote 12. studenog u Ivanovcu s početkom u 16 sati, ugošćujemo Labradu Žurko 1971.