Seniorska ekipa Međimurja nikako da dođe u puni natjecateljski ritam 2. ML Sjever, jer za vikend nisu igrali međimursko-varaždinski derbi protiv Vindije zbog toga jer su Varaždinci prijavili koronu u svojim redovima. Nakon dobre partije protiv Podravca bez obzira na poraz, u dobrom raspoloženju čekao se susjedski derbi, ali ova utakmica odigrat će se naknadno.

Sada Međimurje ima za nadoknaditi čak dvije domaće utakmice, 13. kola protiv Virke i 17. kola s Vindijom, zbog toga jer su u oba slučaja neposredno prije odigravanja, odgodu od Povjerenika tražili su gosti zbog korone. 

Inače, kao što smo najavili, drugi dio sezone drugoligaša sa Sjevera, donosi puno bolju košarku i posrtaje favorita, jer ekipe iz donjeg dijela tablice igraju na znatno višem nivou nego u prvom dijelu prvenstva.

Tako se proteklog vikenda nakon 17. kola još više zahuktala borba za naslov prvaka u kojem se u potpunosti uključio i trećeplasirani Radnik iz Križevaca koji je u derbiju kola savladao Ivančiću 63-60. Križevčani sada imaju isti omjer pobjede i poraza kao oni.

Prvi favorit za naslov Podravac iz Virja visio je već protiv nas i to na domaćem terenu, a “izvisio” je u Bjelovaru koji je iu Čakovcu bio blizu pobjede. Bjelovarčani su stigli do vrijedne pobjede protiv lidera 101-98. Grafičar iz Ludbrega odigrao je zaostalu utakmicu protiv Petra Zrinskog i dobio 71-62.

Upravo su Vrbovčani u petak navečer sljedećeg protivnika Međimurja u 18. kolu. Petar Zrinski puno je bolji na domaćem terenu, gdje je primjerice u 16. kolu dobio Vindiju s 10 razlike, tako da će biti još jedan dobar ispit i izazov za pomlađenu čakovečku momčad.

Ako želimo opet biti u sredini i krenuti prema gornjem dijelu tablice ovo je utakmica koju bi trebalo dobiti, iako sigurno neće biti tako jednostavno.

Utakmica KK Petar Zrinski – Međimurje, u petak 04. 03. 2022. igra se u 20:30 u Vrbovcu.