Međimurje je u 8. kolu doživjelo nesretan i nezasluženi poraz od neprikosnovenog lidera 2. ML Sjever Radnika u Križevcima.

U triler završnici domaćin je došao do pobjede 74-71 (po četvrtinama: 23-17, 10-23, 16-21, 25-10) i tako ostao jedina neporažena ekipa u ligi.

Međimurski predstavnik u drugoligaškoj konkurenciji u ovoj utakmici nadigrao je domaćina. Druga i treća četvrtina bile su najbolje koje je Međimurje odigralo u ovoj sezoni.

Trener Novak je rotirao svih 10 igrače koje je imao na raspolaganju u ovom susretu, pristojnu minutažu imali su i svi mlađi igrači, što je donijelo odličnu energiju u obrani i Radnik je nakon 30 minuta igre bio sveden na samo 49 postignutih poena.

Radnik - Međimurje

Na drugoj strani na semaforu je svijetlio 61 poen koliko je postiglo Međimurje i +12 za našu ekipu uoči zadnjih 10 minuta utakmice, uz sjajnu igru u napadu kapetana Mareka Novaka i borbenost svih ostalih, posebice Bartolića i Hrena. Također je odličnu epizodu u toj četvrtini odigrao najmlađi Šarić koji je sjajno čuvao najboljeg domaćeg strijelca Svobodu i bio opasan pod protivničkim košem.

Međutim, ulaskom u zadnjih 10 minuta u potpunosti se promijenio sudački kriterij u kojem se sve sviralo Radniku, a gotovo ništa za Međimurje (Radnik je uglavnom zabijao s crte slobodnih bacanja, jer su bili totalno neraspoloženi što se tiče šuta).

Usprkos tome što praktički naša ekipa više nije mogla dobiti faul u trenutku kada je napadala protivnički koš uz niz dosuđenih prekršaja s dodatnim bacanjem za domaćina, prednost se uspjela sačuvati sve do zadnje tri minute. Tada je Radnik opet poveo +1, nakon ranije ispuštenog vodstva tijekom druge četvrtine.

Međimurje se nije dalo, vratilo je vodstvo minutu i pol prije kraja na +1. Uslijedila je triler završnica u zadnjoj minuti u kojoj je domaćin preko najiskusnijeg igrača Svobode dobio nova dva prekršaja, dok na drugoj strani nije sviran više nije nijedan i Radnik je zabilježio pobjedu 74-71.

Nakon utakmice miješale su se emocije u svlačionici Međimurja. Zadovoljstvo jer je odigrana odlična utakmica protiv uvjerljivog lidera lige, ali prvenstveno tuga, zbog nesretno i nezasluženo izgubljene utakmice.

Za Međimurje su protiv Radnika igrali: Kuzmić 8, Novak (cap.) 25 (2×3), M. Kranjčec 11 (1×3), Bartolić -, Zaspan -, Hren 7, Gašparić -, Šarić 2, Glumac 12 (1×3), Pađan 6. Trener: S. Novak.

Međimurje je nakon 8 odigranih kola s omjerom od 5 pobjeda i 3 poraza na 5. poziciji prvenstvene tablice 2. ML Sjever.

Nije bilo lako ovaj tjedan, zbog svega što se dogodilo u subotu, krenuti s treningom i pripremom završnice prvog dijela sezone.

Ali, Međimurje je pokazalo u Križevcima i Virju, da je konkurentno s najboljima u ligi, da uz iskusne snage dolaze i mladi, te da je ova sezona idealna za njihovo stasanje i novi iskorak prema kvalitetnoj seniorskoj košarci.

U naredna dva kola Međimurje je domaćin, a utakmica 9. kola protiv Mladosti iz Đurđevca igra se u nedjelju 3. prosinca s početkom u 16 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu.

Foto: Prigorski.hr