Košarkaši Međimurja prošli tjedan odigrali su dvije utakmice 2. ML Sjever u kojima su bili polovično uspješni.

U srijedu su u zaostaloj utakmici 12. kola bili bolji od Labrade 1971 Žurko na gostovanju u Zagrebu 69-54, dok su u subotu u sklopu 18. kola izgubili susjedski derbi s Varaždinom u njihovoj dvorani u Graberju 73-61.

U utakmici protiv Labrade bila je prilika da zaigraju svi igrači koji su krenuli na kasnovečernji put u Zagreb. Nakon „uspavanog“ prvog poluvremena, vrlo dobro se odigralo drugo, u kojem se slomio otpor domaćina.

S obzirom da nije bilo startnog centra Glumca, priliku je dobio i dobro je iskoristio najviši igrač momčadi 17-godišnji Tomo Balent, kao i Bartolić u nastavku utakmice.

Gašparić je također bio vrlo raspoložen u zadnjoj četvrtini utakmice kada je pogodio nekoliko uzastopnih koševa i par trica, uz standardan učinak Kuzmića i M. Novaka za konačnih +15 koševa razlike u našu korist.

Derbi protiv Varaždina donio je košarkašku utakmicu u kojoj se još jednom pokazalo da izražena prednost u ovom sportu ništa ne garantira kad je u pitanju konačni rezultat.

Perfektno odigrano prvo poluvrijeme u obrani i +15 koševa razlike (vodstvo 19-34) nije bilo dovoljno našoj ekipi koja opet nije bila kompletna da iznenadi domaćina koji igra u izvrsnoj formi u nastavku prvenstva.

U trećoj četvrtini nismo dobro odgovorili na vrlo agresivnu igru Varaždinaca, dogodio se nekakav „blackout“ u kojem su domaćini ostvarili u deset minuta nevjerojatnih +24 koševa razlike i u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist.

Bila je to dobra škola, prvenstveno za naše mlađe igrače koji su na svojoj koži osjetili da u košarci nema opuštanja niti u jednom trenutku, posebice dok se lomi utakmica, jer brzo sve može otići na stranu protivnika.

Da je lekcija za njih možda i dobrodošla, bez obzira na ovaj poraz u utakmici susjeda koja je uvijek ako ništa drugo onda za prestiž, pokazalo se već dan kasnije, kada su u teškoj situaciji protiv Radnika, izvukli pobjedu u borbi za naslov prvaka Juniorske lige Sjever.

Protiv Varaždina za Međimurje su igrali: Balent 2, Kuzmić 16 (4×3), Novak 8, M. Kranjčec 3 (1×3), Bartolić -, Zaspan -, Hren 3, Gašparić 13 (3×3), Šarić -, F. Kranjčec 13 (1×3) i Pađan 3. Trener:  S. Novak.

Nakon 17. odigranog kola Međimurje drži peto mjesto tablice s omjerom od 11 pobjeda i 7 poraza.

U subotu 17. veljače u 17 sati u dvorani I. OŠ Čakovec, Međimurje očekuje novi težak dvoboj protiv Radnika iz Križevci koji se iz kola u kolo bori da ostane u igri za naslov.