Košarkaši Međimurja zabilježili su 5. prvenstvu pobjedu u 2. ML Sjever u zaostaloj utakmici 9. kola protiv Bjelovara koja je u četvrtak navečer odigrana u Ivanovcu.

U novoj uzbudljivoj završnici bili smo ovaj put precizniji i koncentriraniji od svog protivnika i zabilježili nova dva boda rezultatom 77-73.

Kao i u nekoliko prethodnih utakmica, Međimurje je opet odigralo jednu perfektnu četvrtinu u kojoj su naši igrači pokazali svoje velike mogućnosti.

Naime, u prvih 10 minuta efikasan napad i čvrsta obrana donijeli su visoko vodstvo 29-7.

Osjetna prednost bila je prilika da svi igrači koji su u zapisniku dobiju priliku s obzirom na orijentaciju da što veću minutažu dobiju i mlade klupske snage. Ali, popustila je igra u obrani u nastavku, gosti su počeli pogađati i prednost se u drugoj četvrtini počela topiti.

Ipak, nakon što je najmlađi Rodek zabio u zadnjoj minuti prvog poluvremena dvije trice i povećao prednost na +14 na poluvremenu, ništa još nije sugeriralo na neizvjesnost.

Bjelovarčani su ipak ostali uporni i nastavili grickati prednost, dok je nešto slabiji otvoreni šut unio nesigurnost u redove Međimurja.

Ovaj put se ipak nije dogodio veliki preokret. Kapetan Golik koji je imao dobru šutersku večer (najefikasniji igrač s 24 poena) uz podršku Novaka i Glumca opet je počeo zabijati kad je bilo najpotrebnije.

Bez obzira što su gosti u jednom trenutku poveli i prijetili do zadnjeg napada, prednost od +4 ostala je na kraju u korist Međimurja.

Za Međimurje su igrali: Balent, Kuzmić 2, M. Novak 15 (3×3), M. Kranjčec 9 (1×3), Bartolić, Golik 24 (7×3), Gašparić 2, Rodek 6 (2×3), Glumac 19, F. Kranjčec. Trener: S. Novak.

S novom pobjedom Međimurje je učvrstilo četvrtu poziciju na tablici i uz bok je vodećoj trojki: Podravac, Vindija i Radnik.

Prvi dio prvenstva približava se kraju. Ostala su za odigrati dva kola.

Već u subotu Međimurje u sportskoj dvorani u Ivanovcu ugošćuje Varteks (18 sati), a nakon toga slijedi gostovanje u Virovitici.

Foto: KS MŽ