Protiv aktualnog prvaka 2. ML Sjever, Podravca iz Virja, naši košarkaši Međimurja nisu uspjeli nastaviti veliki pobjednički niz u 6. prvenstvenom kolu. Nakon neizvjesne završnice slavila je momčad iz Virja na domaćem parketu 96-85.

Iako je Međimurje 90 sekundi prije kraja stiglo na samo -4 razlike, preokret se nije dogodio.

Presudilo je premekano odigrano prvo poluvrijeme u kojem su domaći postigli čak 62 poena i Međimurje ostavili na -15 zaostatka. U igri nas je koliko-toliko u napadu držao kapetan Marek Novak.

U nastavku ipak druga priča. Grickali su naši razliku malo po malo u drugom poluvremenu, ali bez obzira na puno bolje odigranu obranu, uvijek je nedostajao „zadnji korak“ da se približimo do kraja.

Probudili su se Kuzmić i Glumac, te Mislav Kranjčec, došli smo blizu, na samo 4 poena zaostatka. Međutim, nakon trice Vedriša ostali smo „daleko“, domaći su na kraju slavili su +11.

Za Međimurje su u Virju igrali: Balent -, Kuzmić 15 (1×3), Novak 16 (1×3), Kranjčec 15 (1×3), Bartolić -, Zaspan F. -, Hren 5 (1×3), Gašparić 8 (2×3), Šarić N. -, Glumac 18 (1×3), F. Kranjčec 4, Pađan 4. Trener: S. Novak.

Rezultati 6. kola: Petar Zrinski – Labrada 1971-Žurko 80-74, Varaždin – Radnik 63-72, Bjelovar – Vedi 77-73, Mladost (Đ) – Virka 88-82, Ivančica – Koprivnica 93-54, Podravac – Međimurje 96-85.

Košarkašima Međimurja 7. kolo donosi susjedski derbi s Varaždinom. S obzirom da je u subotu „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“, naš klub je odlučio da se derbi utakmica igra u petak 17. 11. u 20 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu.

Obje ekipe i Međimurje i Varaždin još uvijek su u borbi za mjesta u samom vrhu tablice na kojem se izdvojio Radnik iz Križevci koji je teškom mukom u prošlom kolu zadržao jedini u ligi niz neporaženosti, upravo protiv Varaždinaca.

Ova derbi utakmica stoga puno znači jednoj i drugoj ekipi, te pozivamo naše navijače, kao i ljubitelje košarke da bodre Međimurje, a s obzirom da i Varaždince uvijek prate vjerni pratitelji, zasigurno će to prava prilika da se derbi odigra u pravoj košarkaškoj atmosferi kako na terenu, tako i na tribinama.