Naše Međimurje u zaostaloj utakmici 17. kola stiglo je do 8. prvenstvene pobjede u susjedskom derbiju 2. ML Sjever protiv varaždinske Vindije, u utorak navečer u lijepo popunjenoj dvorani I. OŠ u Čakovcu.

U najboljoj partiji sezone našeg sastava, protiv Varaždinaca zabilježili su uvjerljivu pobjedu od +11 poena razlike rezultatom 78-67. Bila je to sjajna večer našeg kapetana Ivana Golika koji je zabio 29 poena, a pridružili su mu se play Kuzmić sa 17, kao i ostatak ekipe.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini nakon što su domaći prethodno stekli prednost od desetak razlika do kraja poluvremena, da bi nakon povratka s odmora naši još dodatno stisnuli gas u obrani i nastavili efikasno u napadu te otišli na +20 poena što je bilo nedovoljno za Varaždince .

Početak utakmice inače je dosta nervozan s jedne i druge strane, s puno problema u napadačkom dijelu igre. Domaći su se razigrali u drugoj dionici na krilima Golika koji je zadavao najviše problema gostima, kako u igri leđima prema košu, tako i sjajnim šutom trice koji ga je konačno krenuo nakon što nije namjestio ruku na gostovanjima u Vrbovcu i Bjelovaru.

Kao rezultat toga počela je rasti prednost čakovečkog drugoligaša koji je do kraja poluvremena stekao više nego pristojnih +12 poena razlike.

U nastavku, domaći se nisu pustili i dopustili gostima da se vrate u susret. Iako se probudio bek šuter Varaždinaca Pavlic i počeo zabijati trice (na kraju 25 poena), bilo je prekasno. Uz pomoć centra Tomića koji se istaknuo nekoliko zakucavanja, ali i promašajima s linije slobodnih bacanja, uspio je samo smanjiti zaostatak od dvadesetak poena na -13 gostujućeg sastava, ali su domaći pametnom igrom Kuzmića, Kranjčeca i Drka do zicera ubrzo vratili nedostatnu prednost.

Ambiciozni gosti koji su u ovoj sezoni zacrtali visoke ciljeve pokušali su promijeniti tijek utakmice do samog kraja iu zadnjoj četvrtini, ali Međimurje nije popuštalo i držalo 17-20 koševa razlike sve do zadnje dvije minute utakmice.

Tada je trener Stjepan Novak dao priliku da završnicu odigraju svi igrači koje je imao u sastavu što su Varaždinci iskoristili da smanje zaostatak, ali na kraju je on ipak bio dvocifrenih +11 koševa razlika u korist Međimurja za konačni rezultat 78-67 i slatku pobjedu u prestižnom ogledu sezone.

Međimurje: Golik (cap.) 29, Balent, Kuzmić 17, Gašparić 2, M. Kranjčec 10, Bartolić, L. Horvat 3, Drk 6, Herman, Glumac 7, Totić, F. Kranjčec . Trener: S. Novak .

Međimurje je s ovom pobjedom opet na istom omjeru pobjede i poraza u ovoj sezoni 8-8 s kojim drži mjesto u sredini tablice, a do kraja se cilja da isti bude pozitivan i zauzme mjesto što bliže gornjem domu u sezoni koja je označena kao prijelazna s s obzirom da je napravljen zaokret i pomlađena momčad koja očito ima potencijal uz nadogradnju.

U subotu navečer u dvorani I. OŠ Čakovec u sklopu 20. kola Međimurje ugošćuje donedavno još jednog aspiranta za vrh Radnika Križevci.