U petak navečer u Čakovcu je na rasporedu košarkaška poslastica. U sklopu 15. kola u gostima Međimurju stiže vodeća momčad lige Ivančica iz Ivanca. Utakmica se igra od 20:30 u dvorani I. OŠ Čakovec.

Ivančica vodi veliku borbu za naslov prvaka koji osigurava kvalifikacije za Prvu mušku ligu, au ovoj sezoni najveći rivali su im Podravac i Radnik. Bila je i Vindija do prošlog kola, ali je u derbiju Varaždinske županije izgubila i zaostala na tablici.

Naše Međimurje igra „prijelaznu sezonu“ u kojoj je bitno pomlađen sastav s ciljem da se u naredne dvije-tri sezone stvori što kvalitetnija ekipa koja će se opet boriti za naslov i kandidirati za Prvu ligu. Za sada smo u “zlatnoj sredini”, a cilj do kraja ove sezone imati na kraju što više pobjede.

Stoga je za naš sastav dolazak lidera iz Ivanca koji je favorit u ovom dvoboju veliki izazov da će se u ovoj godini iznenaditi vodeću momčad lige i zabilježiti drugu pobjedu nakon što je svladan Bjelovar.

U utakmici prošlog kola u kojem smo bili slobodni, Ivančica protiv Vindije nije bila potpuna, imala je problem sa samoizolacijom Morovića i ozljedom Taučera, ali je slavila važnu pobjedu koja je na kraju bila uvjerljivija +9 nego je to sugerirala dobru dionicu utakmice. Međutim, sjajan je bio Herceg koji je zabio 6 trica i zasigurno će na njega trebati dobro paziti da se ne razigra iu Čakovcu, jer je bio ključan igrač dvoboja protiv Varaždinaca. Uglavnom, u pitanju je puno iskusni sastav od našeg koji ipak nije nepobjediv, što je pokazala i utakmicu protiv Vindije.

Trener Međimurja Stjepan Novak povratkom Drka na četvorku, seniorski sastav ipak ima malo širi roster, a veseli da je u sve boljoj formi Mislav Kranjčec, uz standardno dobre i efikasne Golika, Glumca i Kuzmića. Herman i Gašparić uvijek su „gladni“ za svoju minutu, a svoju priliku će još čekati: F. Kranjčec, L. Horvat, J. Horvat i Novak.