Do šeste pobjede i nova dva boda, seniori Međimurja stigli su u uzbudljivoj završnici zaostale utakmice protiv Bjelovara u Drugoj muškoj ligi – Sjever. Na kraju su naši slavili slatku pobjedu 77:75 (24:15, 13:24, 17:18, 23:18) s kojom su na tablici preskočili Bjelovarčane. 

Utakmica je odigrana utorak navečer u dvorani I. OŠ Čakovec pred tridesetak gledatelja, koji su došli pogledati ovogodišnju prvenstvenu premijeru naše momčadi koja je na kraju završila uz “happy end” i zasluženi pljesak za košarkaške Međimurje.

Vrijedna je to pobjeda za dobar ulazak u nastavak sezone u kojoj se nadamo da ćemo krenuti prema gornjem dijelu tablice.

Odlično su naši momci krenuli u prvoj četvrtini uz izvrsnu suradnju pod košem Mislava Kranjčeca i Glumca i lijepo vodstvo 24:15 nakon 10 minuta igre. 

Ali daleko je još bila odluka. U drugoj četvrtini na krilima raspoloženog Tušeka (na kraju najstrijelca utakmice s 30 koševa i 6 trica) gosti su serijom 13:2 preokrenuli rezultat za samo četiri minute i zadržali vodstvo do poluvremena.

Dobro da je pred sam kraj 2. četvrtine Drk zabio tricu, tako da su naši s -2 zadržali priključak.

Vodili su dugo Bjelovarčani iu nastavku utakmice, sve do pred završnicu, kad slijedi novi preokret, ovaj put naših.

Gosti su energetski malo pali zadnjih pet minuta i to smo znalački iskoristili. Konačno se razigrao Golik, zabio dvije trice za preokret Međimurja kad se utakmica lomila i uz pomoć suigrača zadržali smo minimalnu prednost i iščupali pobjedu 77:75.

Za Međimurje su igrali: Kuzmić 12, M. Kranjčec 15, Drk 10, Golik 18, Glumac 15, Herman 4, Gašparić 3, F. Kranjčec, L. Horvat i Novak.

– Uf, teška utakmica kao što smo i očekivali, čestitam mojoj ekipi na ovoj pobjedi. Bjelovar je fizička moćnija momčad od nas, ali dobro smo se pripremili za njih i odlično krenuli. Imali smo problem jer nismo nastavili u istom ritmu, dok su oni imali ekstra raspoloženog Tušeka. Ipak, odgovorili smo kad je bilo najvažnije, pokazali smo karakter i borbenost do zadnje sekunde. Zaslužili smo ova dva boda koja nam puno znače u proboju prema gornjem domu koji je naš cilj u drugom dijelu sezone, rekao je vidno zadovoljan nakon teške i napete utakmice s Bjelovarom trener Međimurja Stjepan Štef Novak.