Protekli vikend od 12. do 14. svibnja bio je kako se ispostavilo, zadnji službeni natjecateljski u ovoj sezoni, za mlađe kategorije KK Međimurje Čakovec.

Naša najmlađa ekipa koju smo sastavili zajedno s ŽKK Radost igrala je završnicu PH za U9 kojoj je domaćin bio KS Međimurske županije, a suorganizator naš klub uz ŽKK Radost i KK Mladost Ivanovec.

Za ekipu KK Međimurje Radost igralo je šest naših igrača od kojih je većina košarku počela trenirati ove sezone.

Stoga je najvažnije za njih na ovom turniru bilo stjecanje prvog jačeg natjecateljskog iskustva uz poticaj da se nastaviti raditi, trenirati i napredovati u košarkaškoj igri.

Međimurje Radost igrala je četiri utakmice u skupini A u Strahonicu, a zabilježila je sljedeće rezultate: Međimurje Radost – VROS Osijek 8-24, Međimurje Radost – Vučići Zagreb 9-33, Međimurje – Dubrovnik 3-44 i Međimurje Radost – Rovinj 15-26.

Na kraju je igrala u razigravanju za 9. mjesto gdje je od naših bolji bio Split 13-24, tako da je naša ekipa Međimurje Radost osvojila 10. mjesto. Prvak Hrvatske je Dubrovnik.

Ekipa kadeta Međimurja U17 igrala je izlučnu utakmicu za nastup na Final Four završnom turniru Kupa regija.

Međimurje kadeti

Pomlađena ekipa kadeta u17 nije uspjela otići na završni turnir najbolje četiri ekipe Kupa regija HKS-a, nakon što je poražena u Slavonskom Brodu od domaćeg Broda 91-68.

U pomlađenom i nekompletnom sastavu s obzirom na onaj koji je započeo sezonu (ekipa je dodatno zbog viroze ostala i bez Zaspana), parirali smo čvrstom i odlučnijem domaćinu samo do 15. minute igre kada smo bili na -7. Opet je odličan bio Nikola Hren, ali osim njega nismo imali raspoloženog igrača u napadu, posebice na šutu. U obrani je također „curilo“, tako da je domaćin zabio previše lakih poena.

Ipak, držali smo kako-tako priključak. Međutim, nakon što je trener Novak bio prisiljen rotirati više igrača sredinom druge četvrtine, domaćin je napravio veliku seriju 17-2 i otišao na prednost od dvadesetak razlike.

U nastavku, u trećoj četvrtini nismo se predali. U nekoliko navrata došli smo na -12 poena zaostatka, ali više se nismo mogli približiti i učiniti utakmicu neizvjesnom.

Četiri minute do kraja zadnji put smo zaprijetili spustivši razliku, ali bez Hrena koji se lakše ozlijedio i Franje Kranjčeca koji je dobio 5. osobnu, više nije išlo.

Tada su svi igrači koji su bili u zapisniku dobili priliku, tako da je domaćin opet otišao na +20 i do kraja još malo povećao prednost koju je već imao na poluvremenu.

Brod se ovom pobjedom plasirao na Final Four Kupa regija HKS-a U17 koji se idući vikend igra u Dubrovniku.

S ovom utakmicom i kadetski sastav je završio dugu sezonu u kojoj je veliki broj igrača igrao za tri kategorije: seniori, juniori i kadeti, te će nastaviti trenirati do kraja školske godine u lakšem ritmu.

Ostaje žal što je nekoliko talentiranih igrača iz dobre dvije generacije 2005./2006. na početku i tijekom ove sezone odustalo rada i treninga, što je bilo ozljeda (Marčec), jer sigurno bi tada rezultati bili još bolji i još više igrača imalo dobar razvojni ciklus prema kvalitetnoj seniorskoj košarci.

Svima koji su (privremeno) odustali ili imali neke druge prioritete, odnosno žele pristupiti klubu, naša vrata su uvijek otvorena. Međutim, moraju biti svjesni da je prvenstveno redovan rad i trening preduvjet za daljnje igračko napredovanje i igranje ozbiljne košarke, što je glavna nit-vodilja u radu s našim mladim igračima.

Na tim temeljima će se formirati naše ekipe U19, U17 i U15 i za novu sezonu.

Što se tiče ostalih ekipa mlađih uzrasta, dvije ekipe dječaka U13 i U11 ostaju natjecateljski aktivne još neko vrijeme i u ovoj sezoni, jer će sudjelovati na međunarodnim turnirima za koje je klub prihvatio poziv. Tako će se putovati u Belišće, te na turnire u Sloveniju i Austriju.

Foto: KS MŽ i KK Međimurje