Pretkadeti KK Međimurje Čakovec osvojili su treće mjesto na ovogodišnje Grafičar U15 CUP-u koji je 8. i 9. siječnja odigran u Ludbregu u odličnoj organizaciji domaćina.

Međimurje je ostvarilo dvije pobjede i dva poraza na turniru.

Prvog dana odigrali su nešto lošiju prvu utakmicu turnira i izgubili od Virke 38:47. Iskupili su se u drugoj izvrsno odigranoj utakmici protiv Kastava kojeg su uvjerljivo dobili 59:44. Da se mogao izbjeći poraz protiv Virke pokazala je njihova utakmica s Kastavom koju su dobili samo s košem razlike.

Tako su naši konjići kao drugi ušli u polufinale u kojem su drugi dan turnira igrali s domaćinom Grafičarom koji ima izvrsnu igrača rođenih 2007. i 2008. godište što su nedavno pokazali i na jakom turniru u Dubravi na kojem su se ravnopravno nosili s domaćim i stranim ekipama.

Ludbrežani su opravdali očekivanja i našem sastavu u polufinalu nanijeli težak poraz 56:31. Naši pretkadeti sigurno mogu odigrati bolje od ovoga, ali u nedjelju rano ujutro nisu bili baš raspoloženi.

Puno raspoloženiji su bili poslijepodne kada su bili puno uvjerljiviji i bez većih problema dobili zagrebačku Dubravu 62:53. Pobjedu na turniru odnio je domaćin Grafičar koji je u finalu bio bolji od Virke 60:49.

Nikola Hren

Osim pehara za osvojeno treće mjesto, za pretkadete Međimurja stiglo je još jedno priznanje jer je playmaker Nikola Hren ušao u najbolju petorku turnira.