Utakmica posljednjeg 22. kola 2. ML sjever 2023./2024. Međimurje – Vedi 89-69, koja je odigrana 9. ožujka 2024. bila je ujedno oproštaj našeg kapetana Marija Mareka Novaka.

Iza njega je sjajna košarkaška karijera u hrvatskoj amaterskoj klupskoj košarci, kojoj je pristupao na profesionalan način, bio uvijek primjer mlađima s kojima je dijelio klupski dres i to sve uz svakodnevne radne obveze.

Zahvaljujemo Mareku što je dao značajan doprinos Košarkaškom klubu Međimurje Čakovec u osvajanju nekoliko naslova prvaka A-2 lige Sjever i što je završio svoju lijepu karijeru u našem klubu koji nastoji opet vratiti vrhunsku košarku u naš grad i kraj.

Nismo osvojili još jedan naslov, što je bila njegova i naša želja, ali smo uz njegovu pomoć u zadnje dvije sezone utrli put, da se uz još kvalitetniju klupsku organizaciju i ambiciju, tako nešto napadne u godinama koje slijede.

Dvije legende međimurske košarke: Marek i Kraja

I na kraju, vjerujemo da ova utakmica Mareku nije zbogom čakovečkoj i međimurskoj košarci, a mi u klubu ga pozivamo da izabere poziciju koju želi i da zajedno gradimo još bolju budućnost KK Međimurje Čakovec.

U znak zahvale za sve što je dao za KK Međimurje Čakovec, međimursku i čakovečku košarku, naš dopredsjednik i trener Stjepan Novak predao mu je poklon za sjećanje na provedene dane u našem dresu.

Još jednom – hvala Marek!

Foto: Ivica Hozmec/Košarkaški savez Međimurske županije