Nakon uskrsnih blagdana nastavljena je Jedinstvena košarkaška liga HKS-a koja ulazi u svoju završnicu. Naše Međimurje je u unaprijed odigranoj utakmici 14. kola protiv Cedevite Junior koja je odigrana u četvrtak navečer u lijepo uređenom Cedevitinom košarkaškom kampusu na zagrebačkom Velesajmu doživjelo očekivani uvjerljivi poraz 118-59 (29-10, 35-15, 35-13, 19-21).

Selekcionirani kadetski sastav Cedevite jednog uz Zadar i Cibonu glavnog kandidata za naslov hrvatskog prvaka u ovoj kategoriji čini dobar dio ekipe koja igra i za juniorsku U-19 ekipu koja će ovaj vikend igrati za ulazak u Final Four u toj kategoriji zbog čega je i ova utakmica pomaknuta za ranije, što najbolje govori o tome koliko je fizički i kvalitetno jači od našeg sastava.

Stoga veseli činjenica da je Međimurje dobilo zadnju četvrtinu utakmice 21-19, kada smo konačno počeli pogađati i podigli postotak šuta, te pokazali da se može puno ravnopravnije odigrati bez obzira što je s druge strane puno starija, znatno viša i fizički jača ekipa.

U redovima Međimurja najraspoloženiji je bio najmlađi Nikola Hren s 19 poena, a uz njega istaknuo se hrabrom igrom još jedan 14-godišnjak Niko Šarić, te Franjo Kranjčec s 13 ubačaja i 5 asistencija i Jakov Horvat s 10 koševa i najviše u ekipi – 4 skoka.

Upravo je kontrola reketa, odnosno skok u obrani i napadu bio prve tri četvrtine najveći problem naše ekipe, s obzirom da Cedevita ima tri igrača viša od 2 metra. Uz njihovu sjajnu tricu i naš loš šut, bilo je teško uspostaviti bilo ravnotežu na terenu. Stoga je bez problema sastav Cedevite svaku četvrtinu povećavao na sve veću razliku koja je na ulasku u zadnju dionicu bila čak +61 za domaćina.

Međutim, za pohvalu je da naša ekipa nije „potonula do kraja“, da je pokazala karakter i kad smo malo zgusnuli u reketu i pokazali odlučnost i strpljivost u napadu, kao što je to bio slučaju u zadnjoj četvrtini, odigrali smo dobru košarku bez obzira na veliku razliku u „fizikalijama“ i kvaliteti.

Nakon većeg dijela utakmice 12. kola u Šibeniku koja je nesretno izgubljena, zadnjih deset minuta ove utakmice je putokaz kako doći do barem jedne pobjede u završnici lige, u vrlo jakoj konkurenciji starijih i fizički moćnijih protivnika.

Naime, nakon domaće utakmice iduće subote 30. travnja protiv još jednog velikog favorita Bosca koji se bori za Final Four, slijede tri s ekipama iz donjeg dijela tablice u kojima vjerujemo da ipak bez obzira na jačinu i fizičku nadmoćnost protivnika i sve pehove zbog ozljeda i bolesti koje nas prate tijekom sezone, možemo barem do jedne pobjede

Za Međimurje protiv Cedevite Junior igrali su: Šarić 3 (1×3), Hren 19, Beuk 6, Kranjčec 13 (1×3), Novak 6, Zaspan 2, Horvat 10, Balent, A. Zember.