Kadetski sastav Međimurja junački se oprostio od ove sezone utakmicom posljednjeg 18. kola Jedinstvene kadetske lige HKS-a koju su odigrali na gostovanju u novoj osječkoj dvorani Gradski vrt protiv domaćeg sastava Vrijednosnice Osijek. Domaći su nakon dramatične završnice slavili pobjedu 89-80 (24-12, 26-30, 15-15, 24-23).

Iako rezultat možda sugerira da nije bilo neizvjesnosti oko pobjednika, to samo tako izgleda. Naime, čakovečki sastav odigrao je još jednu odličnu utakmicu i u igri za pobjedu bio je sve do zadnje pedesetak sekundi utakmice, kada je kod rezultata 84-80 s tricom njihovog daleko najboljeg igrača u ligi Flanjka i još jednim polaganjem, domaćin ipak uspio slomiti naš žestoki otpor.

Osim prve četvrtine u kojoj su se naši igrači i trener Novak „morali“ naviknuti na domaćinsko suđenje, Međimurje je odigralo vrlo konkurentnu utakmicu, što sugerira i rezultat po ostalim četvrtinama (“pobjeda” u drugoj, “neodlučeno” u trećoj i minimalan “poraz” u zadnjoj).

Tri minute prije kraja stigli smo na samo 3 poena zaostatka 81-78, ali preokret se nije dogodio, iako smo pokazali karakter i nismo se predali sve dok je postojala mrvica prilike.

Najbolju utakmicu sezone odigrao je Lovro Novak koji je s 15 skokova bio najbolji igrač susreta u tom segmentu igre, uz 17 zabijenih poena. Posebno atraktivne bile pak su 3 Lovrine „banane“ koje je zalijepio protivničkim igračima pod našim košem, kao i nekoliko ukradenih lopti.

Odličnu partiju pružio je i naš najbolji strijelac Franjo Kranjčec koji je zabio 19 poena uz dvije trice pod faulom. Izvrsnu formu pokazao je također naš najmlađi igrač Niko Šarić koji još nije napunio ni 15 godina, svojom agilnom igrom u obrani i hrabrom u napadu s 11 zabijenih poena. Uz „najluđi“ koš utakmice iza leđa, koji se može vidjeti uglavnom u NBA prijenosima.

Trener Štef Novak je bez obzira na napetost utakmice dao opet priliku praktički svim igračima u rosteru ove utakmice i svi su odgovorili na zadovoljavajući način, s obzirom da se domaćin nije uspio odvojiti do same završnice, iako je većinu susreta koristio svojih 6-7 najboljih igrača.

Za Međimurje su u Osijeku igrali: Šarić 11, Hren 7, Kranjčec 19, Novak 17, Zaspan, Horvat 12, Balent, Rodek 11, Šimunić, A. Zember 1 i Kuqi. Trener: S. Novak.

Kod ovako neizvjesnog susreta, kao što je to bio i slučaj nedavno u Šibeniku, domaći parket tako se opet pokazao presudnim. I ovaj put je bila „voda u ušima“ našem protivniku kad se lomio rezultat u zadnjih 5-6 minuta i ostali su „živi“ samo zahvaljujući dodijeljenim slobodnim bacanjima i izgubljenim loptama koje su najčešće bile rezultat grube igre rukama našeg protivnika koja nije sankcionirana.

Ono što najviše veseli je da su utakmice odigrane u drugom dijelu sezone nakon što se sastav Međimurja kompletirao pokazale, da kao najmlađi sastav JKL, itekako imamo aduta da u idućoj kad u godištu i fizičkim predispozicijama (bez obziran na sadašnji hendikep visine, a možda se i to promijeni) budemo ravnopravniji i bolji protivnik, možemo zabilježiti puno više pobjeda i boriti se za viši plasman, nego je to bio slučaj u ovoj.

U ovoj je najvažnije da je probijen led i zabilježena pobjeda protiv Marsonije, dok se u brojci 17 poraza krije stečeno neprocjenjivo iskustvo igranja s košarkaški puno uglednijim, selekcioniranijim, kvalitetnijim i fizički nadmoćnijim protivnicima.

I da imamo predodžbu što treba napraviti da se dođe do puno boljeg skora u novoj sezoni za koju smo sigurni da će Međimurje opet imati hrvatskog prvoligaša u kadetskoj konkurenciji.

Što se tiče odluke o hrvatskom prvaku u kadetskoj konkurenciji na Final Four plasirali su se: Cibona, Zadar, Cedevita Junior i Sonik Puntamika i oni će na završnom turniru odlučivati o naslovu najboljeg u zemlji u U-17 kategoriji.  Prošlogodišnji prvak Bosco završio je peti, a slijede Vrijednosnice Osijek, Stoja Pula, Marsonia, Šibenka i naše Međimurje.

U organizaciji utakmica i službenog protokola, pokazali smo daleko najviše od svih u ligi, na čemu smo dobili brojne čestitke od gostujućih ekipa, trenera i igrača.

Košarkaški klub Međimurje Čakovec zahvaljuje svim klupskim volonterima, roditeljima, te pojedincima i tvrtkama donatorima i sponzorima koji su kompletno pokrili budžet za ovaj zahtjevan projekt sudjelovanja u najjačoj hrvatskoj Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Nakon što je prvenstvo završeno, cilj je da cijela generacija 2006. i 2007. ostane na okupu, da oni koji žele veću minutažu kroz ljeto još više zapnu i pokušaju se izboriti radom i pristupom na treningu i utakmicama kod trenera.

Stoga kadetski sastav Međimurja ostaje trenirati do kraja svibnja, nakon čega slijedi stanka i odmor od dva tjedna, a onda kreće rad kroz tri ljetna mjeseca na vanjskim terenima.