Bliži se polako kraj prvenstva Jedinstvene kadetske lige, ali Međimurje naš predstavnik u najboljoj hrvatskoj ligi U-17 nikako ne uspijeva spojiti cijelu jednu utakmicu i doći do prve pobjede.

Stoja iz Pule po godištu je slična našem najmlađem sastavu lige, ali nisu dopustili Međimurju da im zaprijeti u nedjelju u  njihovoj dvorani, u posljednjoj odigranoj utakmici 16. kola.

Domaći su na kraju slavili pobjedu od +20 koševa razlike 93-73.

Puljani su iskoristili katastrofalan ulazak sastava Međimurja u utakmicu i nakon 10 minuta praktično riješili pitanje pobjednika.

Dobili su prvu četvrtinu s 27-6 i stvorili nedostižnu razliku. Međimurje je u početnom dijelu igre u potpunosti podbacilo u šutu, ušla je samo jedna lopta od čak 16 pokušaja.

Nastavak utakmice donio je ravnopravnu borbu pod oba koša, ali sve je bilo uzalud.

Posebno raspoložen u redovima Međimurja bio je Jakov Horvat koji igra sve bolje kako se sezona približava kraju. Nažalost, njegovih 30 poena nije bilo dovoljno da se ugrozi pobjeda domaćina, već samo da se dobije zadnja četvrtina 26-14.

Stoja je imala čak četiri igrača s dvocifrenom brojkom postignutih koševa, dok je kod naših osim Horvata donekle bio raspoložen pod protivničkim košem tek Rodek.

Pulski sastav s ovom pobjedom napravio je iskorak s pretposljednjeg mjesta na tablici, dok će Međimurje završiti na zadnjem mjestu uz nadu i pokušaj u zadnja dva kola, da prvenstvo ne završi bez ijedne pobjede.

Najveća prilika za pobjedu je zapravo utakmica koja slijedi protiv Marsonije iz Slavonskog Broda koji je savladiv protivnik, sastav protiv kojeg je Međimurje bilo dugo u igri na gostovanju, ali onda su u spletu lošeg suđenja i vlastitih pogrešaka dopustili domaćinu da slavi uvjerljivu pobjedu.

Nakon što u nedjelju opet nisu bili u kompletnom sastavu, subotnju utakmicu Međimurje – Marsonija 14. svibnja, koja će se igrati u Ivanovcu od 16 sati, naši bi trebali odigrati sa svim igračima osim kapetana Marčeca koji se dobro oporavlja nakon teške ozljede i operacije, ako tijekom tjedna opet neće biti nekih neugodnih iznenađenja oko bolesti i ozljeda.