Započeo je drugi krug Jedinstvene kadetske lige na početku kojeg je kadetski sastav Međimurja u 10. kolu imao na rasporedu najteže gostovanje sezone kod nezaustavljive za sada Cibone. Utakmica koja je odigrana u najpoznatijoj hrvatskoj košarkaškoj dvorani Dražen Petrović u Zagrebu bila je veliki doživljaj za sve igrače našeg Međimurja, tako da će im ovo gostovanje sigurno ostati u pamćenju, bez obzira na rezultat koji je bio uvjerljivo na strani Cibose 130-48.

Kao što sam rezultat govori bila je to jednosmjerna utakmica, u kojoj je selekcioniran i fizički dominantan sastav lidera lige, koji još uvijek ne zna za poraz, stigao do visoke pobjede.

Osim što Međimurje opet nije bilo kompletno (Marčec je tek u prvoj fazi oporavka nakon operacije, dok je izvan stroja još uvijek Lovro Novak koji bi uskoro trebao zaigrati, a zbog problema s leđima poštedu ima i prvi play Hren), naši igrači su bili previše impresionirani kako samim ambijentom dvorane u kojoj se igralo, tako i impozantnim centrima Cibone koji su visoki od 2 metra.

Opet nisu briljirali ni suci i pomalo je nejasno zašto pri takvoj razlici u kvaliteti i oni još moraju „navijati“ za domaćina (kao što je nažalost bio slučaj na svim dosadašnjim gostima), umjesto da bude obrnuto i sankcioniraju preagresivnu igru ​​s rukama mladića zagrebačkog sastava. Počeli su u sudti faulove prve dvije minute (čak 3) i onda prestali.

U jednom trenutku nedosljedni suci čak nisu kaznili udaranje laktom domaćeg igrača zbog čega je prokrvario nos Franje Kranjčeca , dok su na drugoj strani pred samim krajem utakmice, kod +70 razlike za Cibonu vidjeli nekakvu namjernu osobnu pogrešku igrača Međimurja.

U takvom neravnopravnom stanju na parketu, zagrebački sastav za dvije-tri minute riješio je pitanje pobjednika i stekao +15 koševa razlike.

Domaćima je donekle parirao tek naše krilo Jakov Horvat koji se uspješno vratio nakon što je neko vrijeme bio bolestan. Bila je to ujedno njegova najbolja utakmica u ovoj sezoni, u kojoj je zabio 14 poena, 1 tricu uz niz hrabrih i dobrih ulazaka u domaći reket. S nekoliko dobrih postavljanja i laganih koševa u napadu istaknuo se i Fabijan Zember .

Ostali ih baš nisu slijedili. Opet je šut bio ispod željene razine, odigrano je desetak nepotrebnih i brzopletih pogrešnih dodavanja kada je već bila osvojena lopta i samo ju je trebalo točno dodati prema naprijed, promašeno je također 10 slobodnih bacanja, tako da je na kraju doživljen najteži poraz sezone. Poraz koji je mogao biti znatno blaži da je kod naših igrača bilo malo više koncentracija i vjere da se može pružiti puno jači otpor nego je to bio slučaj.

Protiv Cibone u Zagrebu za Međimurje igrali su: Šarić 2, Beuk 6, Kranjčec 6, Zaspan, J. Horvat 14, Balent 2, Šimunić 2, F. Zember 7, A. Zember 6, Kuqi . Trener: Stjepan Novak .

Međimurje u 11. kolu JKL idući vikend na domaćem parketu I. OŠ u Čakovcu, dočekuje najvećeg rivala Cibone za naslov prvaka, mlade košarkaše Zadra.

Što se tiče poretka nakon 10 odigranih kola (protekli vikend odigrane su i sve zaostale utakmice), na vrhu je Cibona koja ima svih 10 pobjeda, a slijedeće preostale tri kluba koji su više-manje također osigurali Final Four: Zadar, Cedevita (2 poraza ) i Bosco (3 poraza).

Na 5. mjestu je Sonik Puntamika koja se još uvijek nada da bi mogla dohvatiti 4. mjesto. Slijede ekipe koje se bore za poredak od 6. do 9. mjesta: Marsonija, Šibenka, Stoja i Vrijednosnice Osijek koje su do sada dohvatile 2-3 pobjede, dok je počela naša najmlađa ekipa lige Međimurje koja će pokušati u nastavku prvenstva doći barem do jedne pobjede.