Košarkaški klub Međimurje ove sezone ima i vrlo kompetitivnu juniorsku ekipu (U-19) koja se u prvom dijelu natjecanja bori za naslov prvaka skupine A regije Sjever.

U konkurenciji pet ekipa, nakon tri odigrane utakmice ove sezone, Međimurje je vodeći klub lige.

Naša ekipa je za ovu sezonu sastavljena većinom od nadarenih igrača Košarkaške akademije Međimurja koji su osim Vedrana Gašparića još uvijek kadetskog uzrasta te pojačana s dosadašnjim igračima Čakovca (Lukom Dakićem i Matom Mikulićem) i u dogovoru s D. Kraljevcem njihovim najboljim juniorom Leonardom Kovačem.

Ekipi bi se nakon što bude u potpunosti spreman za trening u drugom dijelu sezone trebao priključiti i odličan šuter Lovro Marčec koji se oporavlja od teške ozljede koljena.

Iako još uvijek nismo do kraja uigrani, dosadašnji protivnici nisu bili dorasli našoj momčadi.

Tako je Dubravčan svladan 78-46, Ivančica 111-75 i u zadnjoj utakmici koja je odigrala minule nedjelje 6. studenog u Zagrebu Labrada 1971 Žurko (klub je inače registriran u Varaždinskoj županiji). Bila je to ujedno najuvjerljivija pobjeda sezone od čak +95 koševa razlike 138-43.

Juniorima u prvom dijelu ove lige predstoji još utakmica s varaždinskom Vindijom, glavnim takmacem u skupini A u kojoj igraju klubovi iz Međimurske i Varaždinske županije.

Kako bi što spremnije dočekali drugi dio prvenstva u kojem će se odlučivati o tome koje će se dvije ekipe iz regije Sjever plasirati na državnu poluzavršnicu, naši juniori paralelno s ligom igraju i jake prijateljske provjere.

Tako su pred desetak dana gostovali u slovenskom Miklavžu i u dobroj utakmici savladali domaćina koji izvrsno radi s mlađim kategorijama i igra najbolje lige s mlađim uzrastima.

U nedjelju 13. studenog slijedi nastup na turniru KK Podravac u Virju na kojem uz domaćina i našu momčad igraju dvije zagrebačke ekipe: Medveščak i Dubrava Furnir.

Trener Stjepan Novak u juniorskoj konkurenciji ekipu bira između sljedećih igrača: Nikola Hren, Ivano Rodek, Ivano Čajić (bek-playmaker), Franjo Kranjčec, Jakov Horvat, Mata Mikulić, Niko Šarić, Teo Tomašić (bek šuter), Vedran Gašparić, Leonard Kovač, Lovro Novak, Franko Zaspan, Fabijan Zember (krilo-centar), Luka Dakić, Tomo Balent, Viktor Šimunić i Mark Šoltić (centar).