Juniorski sastav Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec u nedjelju je sudjelovao na Memorijalnom turniru Petar Sočec Tomić u organizaciji KK Podravac iz Virja.

Na turniru su nastupile ekipe KK Dubrava (Zagreb), KK Međimurje (Čakovec) i domaćin KK Podravac (Virje).

U jutarnjim satima delegacija predstavnika sportskih udruga, KK Podravac, Osnovne škole, Općine i Košarkaškog saveza Koprivničko-Križevačke županije te majke pokojnog Petra i rodbine obišla je mural kao spomen na njega, kao i njegovo zadnje počivalište.

Na otvaranju turnira uz prigodni video o Petru, kao i puno emotivnih trenutaka, njegova majka podijelila je Zahvalnice svima koji su pomogli oko organizaciji turnira i održavaju sjećanje na njezinog prerano preminulog sina i mladog košarkaša Podravca.

Na turnir je Međimurje stiglo u oslabljenom sastavu, jer je u posljednji trenutak zbog školskih i obiteljskih obveza otpalo troje standardnih igrača, uz dva igrača koji bi bili u rotaciji, a više nije bilo vremena da se ekipa popuni s mlađim snagama.

„Sedmorica hrabrih“ u sastavu: Balent, Mikulić, Dakić, Zaspan, Šarić, Zember i Šoltić odigrala je izvrsna dva poluvremena protiv kompletnih protivnika.

Oba prva poluvremena uvjerljivo je dobila, kako protiv ekipe premeirligaša Dubrave +11 poena, tako i protiv domaćina Podravca +8. Međutim, veliki broj osobnih grešaka s obzirom na mali broj zamjena i umor učinili su svoje, što su iskoristila oba protivnika i preokrenuli utakmice u svoju korist.

Tako je na kraju Međimurje osvojilo treće mjesto. Podravac je slavio naslov pobjednika, a Dubrava je bila druga. U posljednji trenutak inače turnir je otkazala ekipa Medveščaka.

Najbolji igrač turnira je Andrija Hrženjak (Podravac), a najbolji strijelac je Niko Rimac (Dubrava). Međimurje je Fair Play ekipa, a Niko Šarić je Fair Play igrač turnira.

Niko Šarić

Posebno treba istaći potez našeg igrača Nike Šarića koji je u trenucima kad se lomio rezultat protiv domaćina Podravca i našeg vodstva +5 razlike te dodijeljene lopte za naš novi napad, sucima rekao da je on zadnji igrao loptom i tako su Virjani dobili novu priliku za svoj napad.

Prigodne pehare, medalje i plakete za najbolje podijelili su mama preranog preminulog Petra, Marija Tomić, predstavnik KK Podravac Željko Horvat i predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

REZULTATI:
Podravac – Dubrava 86:84 (22:10, 15:25, 27:19, 22:30)
Međimurje – Dubrava 77:90 (15:13, 29:20, 21:30, 12:27)
Podravac – Međimurje 66:58 (15:18, 9:14, 21:11, 21:15)