Juniori KK Međimurje U-19 (igrači rođeni 2003. i mlađi) na kraju 2021. godine odigrali su juniorski turnir Zagreb 2022. u organizaciji KK Zagreb i Udruge 5na5 i osvojili odlično 2. mjesto. Turnir je odigran u OŠ Borovje.

Prvog dana turnira naši momci odigrali su dvije izvrsne partije. Posebice to vrijedi za drugu utakmicu protiv fizički puno moćnije i više ekipe Adriatic Split koju je vodio nekadašnji hrvatski NBA-ovac Bruno Šundov.

U prvoj utakmici protiv ekipe domaćina Zagreba koja je igrala pomalo neobičnu rekli bismo haklersku košarku naši mladići također su se dobro snašli i slavili pametnom igrom u završnici 66:58. Protiv Adriatica koji je imao praktičku cijelu petorku igrača koja je bila „dvometraška“ naši se nisu uplašili. Agresivnom igrom u napadu, brzim prijenosom lopte i odličnim šutom koji je bio na visokom nivou zabilježena je na kraju uvjerljiva pobjeda 65:55. Na kraju +10 možda i nije pravi pokazatelj stanja na terenu, jer je utakmica u dobrom dijelu bila vrlo neizvjesna, ali naši predvođeni Hermanom i Gašparićem koji su jedini u „juniorskim godinama“, bili su najbolji i najprecizniji kada je to bilo najpotrebnije, tako da nije bilo neizvjesnosti u zadnje dvije-tri minute utakmice.

U finalu smo igrali sa zagrebačkom ekipom Medveščaka koja vrlo dobro stoji i u najjačoj hrvatskoj regionalnoj ligi onoj zagrebačkoj i doživjeli visoki poraz 106:70. Protiv već selekcionirane ekipe igrača 2003. i 2004. godišta Medveščaka osjetila se razlika u „fizikalijama“, nije išao ni šut, posebice u početnom dijelu utakmice. Protivnik je vrlo brzo stekao veliku razliku i nije popuštao sve do pred kraj.

Trener Čaić dao je na ovom turniru, pa tako i u finalu priliku svim igračima, tako da je to za njih posebice one najmlađe 2006. i 2007. godišta bilo ovo itekako dobro iskustvo igranja s puno fizički moćnijim protivnicima.

Matija Herman

Uz osvojeni pehar za 2. mjesto, imali smo i najboljeg strijelca turnira – Matiju Hermana.