Ovaj vikend 4. i 5. veljače donosi predah za najveći broj ekipa Košarkaškog kluba Međimurje.

Bit će jedan od rijetkih manje aktivnih sve do Uskrsa.

Prva ekipa slobodna je u 14. kolu koje donosi opet jedan međusobni sraz ekipa iz vrha tablice 2. ML Sjever između Radnika i Vindije.

Inače, sve se u potpunosti zakompliciralo u borbi za naslov nakon prošlog kola u kojem su odigrana čak dva derbija: treći i četvrti na tablici te prvi i drugi.

Nakon subotnje važne pobjede našeg Međimurja nad Radnikom, vodeća Vindija je „šaptom pala“ na domaćem parketu protiv Podravca koji je opet preuzeo lidersku poziciju. Momčad iz Virja ne zna za poraz u ovom prvenstvu, osim što ih je dvaput „skinulo“ naše Međimurje.

-Ne gledamo druge, već prvenstveno sebe, jer želimo što više, ako je moguće sve pobjede u drugom dijelu sezone. Nakon uvjerljive pobjede Podravca u Varaždinu, vidi se koliko je dragocjena naša pobjeda iz Virja, rekao je trener Međimurja Stjepan Novak koji je s nekoliko igrača i suradnicima popratio derbi vrha u Varaždinu.

Ekipa Međimurja je slobodna u ovom kolu i onda slijedi susjedski derbi u Varaždinu. Međutim, Vindiju prije toga čeka u subotu neugodno gostovanje u Križevcima, gdje će se Radnik boriti da ostane u igri za prvaka.

U slučaju njihove pobjede Podravac ostaje usamljen na vrhu s dva poraza, dok će čak tri ekipe: Vindija, Radnik i naše Međimurje biti potpuno izjednačene na tablici. Utakmica velikog uloga za Vindiju i Radnik koji su otvoreno izrazili da žele prvo mjesto i kvalifikacije za Prvu ligu.

-Mi nemamo taj imperativ kaže trener Novak, međutim, ako se ukaže prilika zašto ne zakomplicirati bitku oko prvaka, govori trener našeg najboljeg košarkaškog kluba i zaključno dodaje:

-Nakon 25 intenzivnih dana, ovaj tjedan neki igrači su malo predahnuli, iako je većina bila u redovnom treningu, dok je vikend slobodan. Od ponedjeljka opet krećemo u uobičajenom ritmu i spremamo se za Vindiju.

Uspješne mlađe selekcije

Što se tiče mlađih selekcija i one imaju jako puno utakmica.

Kadeti su tako odigrali čak dvije u četiri dana u Ligi sjever. Najprije protiv Vindije u Varaždinu koju su dobili 88-91 i onda domaću zaostalu protiv Virke 74-67. Obje su donijele kao što rezultat pokazuje zanimljive dvoboje.

Međimurje nije bilo kompletno, ali ekipa nije bila na nivou na kojem ona to može. Dobra je to opomena za nastavak sezone ako se želi izboriti doigravanje za Kup hrvatskih regija u koji ide samo prva ekipa ove lige.

Igrale su i druge mlađe ekipe koje su bile uvjerljive. Pretkadeti su nadigrali Radnik 93-53, dječaci U-13 Grafičar 56-30, a dječaci U-11 susjede iz Ivanovca 52-11.

Lijepi uspjeh zabilježila je i ekipa U-12 koja igra Ligu Zagrebačkog košarkaškog saveza i plasmanom u gornji dom izborila je drugi dio prvenstva uz dvije pobjede protiv dvije ekipe Vučića.

Tako će u nastavku igrati s najboljim zagrebačkim ekipama, što je odlično razvojno iskustvo za ekipu i svakog igrača.