Kadetska ekipa Košarkaškog kluba Međimurje U17 (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) nije uspjela obraniti naslov prvaka Regije Sjever i plasirati se u Jedinstvenu kadetsku ligu 2023 u kojoj su igrali u prošloj sezoni.

Bolji od nas bio je Radnik iz Križevaca u oba susreta, prvi koji je odigran u Križevcima i u uzvratu u četvrtak u sportskoj dvorani u Ivanovcu.

Prva utakmica za zaborav iz više razloga

U prvoj utakmici u Križevcima, punoj uspona i padova, naši kadeti doživjeli su neugodan poraz 101-54. Utakmicu koju treba što prije zaboraviti, jer je u velikom broju elemenata nažalost najmanje bila primjerena ovom uzrastu mladih košarkaša.

Ipak, žalimo za krajem prvog poluvremena kada je naša ekipa Međimurja serijom od 26-5 praktički dostigla visoko vodstvo domaćina od 25 poena razlike. Približili smo se na samo 4 poena zaostatka 44-40, tri minute prije poluvremena.

Međutim, potpuni priključak, što zbog naših grešaka, što zbog neujednačenog sudačkog kriterija, nije se dogodio.

U drugom dijelu domaćin je još više pritisnuo u svakom pogledu i učinio sve da dođe do što veće pobjede, nakon što je imao „samo“ +11 na poluvremenu.

Na kraju (pre)visoka pobjeda Radnika, jer je naša ekipa praktički prestala igrati, posebice nakon što je u posljednjoj četvrtini teško ozlijeđen Franjo Kranjčec. Morala je intervenirati i Hitna, te je poslije utakmice završio na liječenju u čakovečkoj bolnici.

Srećom, zadnjih dana situacija ide na bolje, iako još osjeća posljedice onoga što se dogodilo u križevačkoj dvorani. Želimo Franji što brži povratak u trenažni proces i u sastav, jer trebamo ga za nove izazove.

Lovro Novak

Za pobjedu u uzvratu nedostajalo i malo sreće

Uzvrat u četvrtak 15. prosinca u Ivanovcu, nakon prve utakmice bio je formalnost. Međutim, bio je itekako važan za našu ekipu bez obzira što nije bila kompletna.

Prvenstveno da podigne samopouzdanje nakon nemilog poraza i pokaže da je razlika između dvije najbolje kadetske ekipe Sjevera puno manja nego to sugerira rezultat prve utakmice.

Iako su Križevčani i u uzvratu slavili pobjedu 81-76, najvažnije je da smo bili igrački puno bolji i mirniji nego u većem dijelu prvog susreta, da smo vodili u dobrom dijelu ove utakmice i na kraju ostali bez potrebitog zrna sreće da zabilježimo pobjedu.

Uglavnom, nakon ova dva dvoboja s Radnikom, imamo razloga za optimizam kada je u pitanju daljnji razvoj što većeg broja kvalitetnih mladih košarkaša našeg kluba i međimurske košarke.

Zbog toga KK Međimurje ne odustaje od projekta ulaska u JKL. Najavljeno je da će HKS organizirati kvalifikacijski turnir na kojem će se odlučivati o tome koja ekipa s pozivnicom ulazi u najbolju hrvatsku kadetsku ligu, za koji će se prijaviti i naš klub.

Već idući tjedan očekuje se konačna odluka.

U sastavu Međimurja u ove dvije utakmice protiv Radnika bili su: Hren, Rodek, F. Kranjčec, Zember, L. Novak, Šarić, Zaspan, Zember, Balent, Šoltić, Colarić, Šimunić, Kovač i Tomašić. Trener: S. Novak.