Bogati košarkaški vikend u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurje okrunjen je pobjedom u finalu u međimurskom kupu seniorske ekipe hrvatskog drugoligaša, protiv naših veterana Wildboarsa rezultatom 87-62.

Nakon dvije pobjede Međimurje je izborilo i treću u novoj sezoni Kupa Krešimir Ćosić, dok je Wildboarsi za ulazak u finale bila dovoljna samo jedna pobjeda, jer su u polufinalu bili slobodni.

U finalu je Međimurje očekivano stiglo do pobjede nakon što su od početka ozbiljno ušli u susret i dobrom igrom u svih 40 minuta opravdali status velikog favorita.

MVP Kupa je Mislav Kranjčec, a najstrijelac i prvo ime finala sa sjajnim učinkom i postignutih 40 poena Mario Novak.

Naša ekipa veterana borila se koliko je išlo, a posebno veseli dobra igra jedinog mlađeg, darovitog playmakera 16-godišnjeg Nikole Hrena koji se „čeliči“ i stječe iskustvo u ovoj momčadi drugu sezonu zaredom kako bi bio što spremniji za izazove koje donose utakmice kadetskog i juniorskog prvenstva.

Pobjednički, prijelazni pehar, pehar finalistu, kao i nagrade za najboljeg strijelca i igrača međimurskog Kupa uručio je Danijel Perčić predsjednik Košarkaškog saveza Međimurske županije.

Međimurje: Kuzmić 12, Novak 40, M. Kranjčec 10, Bartolić 4, Totić 2, Horvat 2, Golik 6, Gašparić 4, Rodek, Glumac 5 i F. Kranjčec.

Međimurje Wildboars: S. Horvat, S. Kranjčec 12, Hren 13, Pustić 5, Juras 4, Marciuš 2, Mišković 6, Šegović 2, Ostoja 15 i Ganzer 3.

U daljnjem natjecanju Kupa Krešimir Ćosić za drugoligaša Međimurje slijede vrlo brzo novi izazovi u sklopu regije Sjever, a to će najprije biti pobjednik susreta Petar Zrinski Vrbovec – Radnik Križevci.