Košarkaši Međimurja nakon odigrana dva kola 2. ML Sjever na omjeru su od jedne pobjede i jednog poraza. Na domaćem parketu savladan je aktualni prvak Podravac, a nakon toga doživljen je poraz na gostovanju u Križevcima.

Prva dva kola pokazala su da bi ova sezona mogla biti itekako zanimljiva i da se neće tako lako osvajati bodovi. Posebice u gostima kao što je bio slučaj u nekoliko prethodnih sezona.

Tako je varaždinska Vindija koja je najavila pohod na naslov prvaka poklekla već na gostovanju u Virju, iako je s istom ekipom vrlo lako obračunala na našem turniru povodom 50 godina kluba.

Također, bjelovarski Vedi koji je prošle sezone bio daleko najlošija ekipa lige (samo tri pobjede), sada je uz dobar raspored ugodno iznenadio na startu i na vrhu je tablice s dvije pobjede.

Uglavnom, ako se po jutru dan poznaje bit će ovo vrlo zanimljivo prvenstvo.

Tablica 2. ML Sjever

Naše Međimurje slobodno je u 3. kolu ovog vikenda 22./23. 10. 2022, tako da je desetak dana u kojima neće biti prvenstvene utakmice iskorišteno za pojačani rad i još bolje uigravanje. Sve u cilju da se što spremnije dočeka nastavak sezone.

Evo ostalih parova 3. kola koje se igra u subotu i nedjelju: Petar Zrinski – Bjelovar (subota, Vrbovec 18 sati), Vedi – Podravac (subota, Bjelovar, 18:45), Ivančica – Varteks (subota, Ivanec, 19 sati), Vindija – Radnik, (nedjelja, Varaždin 18 sati), Labrada 1971 – Virka (nedjelja, Zagreb-Velesajam, 18:30).

Četvrto kolo iduće subote 29. listopada, Međimurju donosi novi izazov, budući da igramo susjedski derbi u kojem ugošćujemo varaždinsku Vindiju.