Od sredine kolovoza krenula je nova sezona u redovima Košarkaškog kluba Međimurje. Prvi su s pripremama 16. kolovoza krenuli seniori, juniori i kadeti, da bi se do kraja mjeseca pridružile i sve mlađe selekcije Košarkaške akademije KK Međimurje Čakovec.

Što se tiče seniorskog sastava ljubitelje košarke uoči nove sezone u 2. hrvatskoj košarkaškoj ligi sjever zasigurno najviše zanimaju novosti u igračkom kadru. Osnovni cilj nakon pomlađivanja ekipe u prošloj sezoni čakovečkog kluba bilo je tijekom ljeta zadržavanje igračkog kadra koji je završio prošlu sezonu i dopuna deficitarnih pozicija u momčadi.

Usprkos brojnim izazovima, trener Stjepan Novak koji odnedavno obnaša i dužnost voditelja sportskog sektora KK Međimurje Čakovec dogovorio je ostanak svih igrača na koje se računa u ovoj sezoni, a stigla su i dva pojačanja na vanjskim pozicijama 1 i 2 za koje je želio pojačati konkurenciju i izbor igrača.

Tako se u klub za kraj karijere u seniorskoj košarci vratio u redove matičnog kluba Mario Novak Marek koji je u zadnje vrijeme igrao za Grafičar iz Ludbrega.

Također, našem klubu je pristupio 20-godišnji Dante Mikec (u dresu s br. 5 na slici) iz Preloga koji je prije ozljede koljena također igrao za ludbreški sastav, a u redovima Međimurja je bio neko vrijeme još u Školi košarke.

Oba dva igrača pokazala su odmah u prve dvije pripremne utakmice (Varteks prijateljska) i Rudar (kup, pobjeda u Murskom Središću 85-43) kako će biti prava pojačanja, ali nažalost dogodila se  i nesreća. Upravo kad je trebao napustiti parket pri visokom vodstvu Međimurja u Murskom Središću u kup utakmici Mikec je ozlijedio isto koljeno i prvi liječnički nalazi govore o tome da će biti potreban operativni zahvat.

S obzirom na talent i predanost u radu koju je pokazao Mikec u ovih nepunih mjesec dana u klubu se nadaju da nova stanka neće biti tako duga kao prethodna i da će već početkom iduće godine Dante opet biti na parketu.

Od igrača iz prošle sezone trener Novak računa na sljedeće igrače: Kuzmić, Gašparić F. Kranjčec, Herman, Golik, Bartolić, M. Kranjčec, Drk, Glumac i Totić. Za prvu ekipu će konkurirati za svaku utakmicu dva ili tri igrača iz juniorskog i kadetskog sastava koji će to igrama i treniranjem u mlađim selekcijama izboriti i biti u najboljoj formi.

Također se očekuje da će od listopada s ekipom krenuti trenirati šuter junior Lovro Marčec iz kojeg je također 8 mjeseci stanke nakon teške ozljede koljena i rehabilitacija koja se uz individualni trening privodi kraju.

Bez Mikeca igrački roster je odmah nešto skraćen, ali do početka prvenstva ne očekuje se da će biti većih igračkih promjena, već će se i dalje šansa dati igračima iz KA kluba. Radilo se i na tome da se pozicijama visokog centra 5-ice dogovori angažman nekog od aktivnih međimurskih igrača, međutim, njihovi planovi su ih odveli negdje drugdje.

Uglavnom, ekipa je odlično odradila uvijek najteži dio priprema i sada slijedi uigravanje za prvenstvo koje tek treba pokazati kakve su mogućnosti našeg sastava, ali i drugih ekipa u 2. ligi HKS-a.

Zagrijavanje za prvenstvo su utakmice Kupa Krešimir Ćosić za Međimursku županiju (nakon Rudara, u četvrtak 15. rujna od 20 sati polufinale sa čakovečkom Globetkom u dvorani I. OŠ Čakovec), a generalna proba bit će turnir „50 godina KK Međimurje“ kojim se ujedno obilježava velika ovogodišnja okrugla obljetnica kluba.

Turnir se igra u petak 30. rujna i u subotu 1. listopada, a nastupiti će prošlogodišnji prvak 2. lige: Podravac Virje, te Vindija Varaždin, Radnik Križevci i naravno slavljenik Međimurje Čakovec.