Natjecateljska košarkaška sezona približava se kraju i što se tiče mlađih kategorija Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec, a izvrsno i dalje igraju naši pretkadeti u Kupu regija.

Bila je jedna od najboljih, ako ne i najbolja sezona ekipa Škole košarke našeg kluba koji je osvojio tri naslova prvaka Regije Sjever (U-11, U-13 i U-17) i naslov prvaka Kupa regije Sjever kojeg su osvojili pretkadeti (U -15).

Upravo pretkadeti nakon osvajanja Kupa regije Sjever, predstojeće subote 7. svibnja igraju polufinalnu državnu završnicu Kupa regije u kojoj će pokušati izboriti Final Four tog natjecanja. U goste Međimurju u sportskoj dvorani u Ivanovcu u subotu 7. svibnja od 19 sati stiže KA Osijek kao pobjednik istog natjecanja Regije Istok, gdje je bio najbolji na završnici tog natjecanja u konkurenciji s Marsonijom i Borovom.

– Bit će to još jedno dobro iskustvo, posebno za naše mlađe igrače 2008. i 2009. godišta, kao i dobra prilika za sve igrače izlaznog 2007. godišta da sa svojom generacijom naprave rezultat i odu do kraja, do Final Foura. Ne znamo puno o protivniku, osim da imaju reprezentativca i po visini dominantnog Mateja Krištu. Ali i naša četiri igrača pretkadetske ekipe imaju iza sebe desetak jakih utakmica u staroj konkurenciji Jedinstvene kadetske lige i vjerujem da možemo biti ravnopravni s Osječanima. Nema pritiska da “moramo” pobijediti, ali idemo odigrati hrabro, najbolje što možemo i pokušati izboriti završni turnir četiri najbolje ekipe ovog natjecanja, optimističan je trener Stjepan Novak.

Sastav: Šarić, Hren, Juras, Rušnjak, Zrna, Šimunić, Sinković, Kraljić, Kovač, Krištofić, Horvat i Kuqi. Trener: S. Novak.

Parovi poluzavršnice: DINAMO ZAGREB – KASTAV, SONIK PUNTAMIKA ZADAR – ŠANAC KARLOVAC, MEĐIMURJE ČAKOVEC – KA OSIJEK
FSV RIJEKA– ALKAR SINJ.