Zahuktale su se sve lige mlađih kategorija. Međimurje igra s pet ekipa drugi dio prvenstva u završnim ligama Regije Sjever.

Uoči drugog dijela prvenstva za sad najbolje stoji juniorska ekipa pod vodstvom Stjepana Novaka, koja ima dobre šanse da bude među dvije najbolje koje idu u poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske među 16 najboljih hrvatskih klubova.

Uz jednu zaostalu utakmicu protiv Vedija koja je na rasporedu ove nedjelje, bili su uspješni u preostale tri. U 4. kolu u izravnom dvoboju protiv konkurenta za vrh tablice Radnika iz Križevci koji u svojim redovima ima dva igrača prve seniorske petorke (Matoić i Brkić).

Nakon neizvjesne, ali vrlo efikasne utakmice s pregršt lijepih akcija s jedne i druge strane, na kraju smo košem Franje Kranjčeca s gotovo polovice terena slavili pobjedu 86-83.

Najefikasniji i najbolji igrač susreta bio je Hren s 30 poena, Kranjčec je zabio 20, Zaspan 15 uz važnu tricu u završnici kad se lomio rezultat, Mikulić se istaknuo s nekoliko prodora i koševa, a svoj obol važnoj pobjedi dao je i ostatak ekipe.

Dvije utakmice prošli tjedan u Ligi Sjever odigrali su i pretkadeti koje vodi Igor Čajić. I obje su dobili. Najprije su uspjeli preokrenuti susret također protiv Radnika iz Križevci i na kraju slavili 84-78, da bi nakon toga uslijedila sigurna i uvjerljiva pobjeda protiv Donjeg Kraljevca 81-63.

U borbi za odlazak na poluzavršnicu PH također je i naša ekipa dječaka U13 koji vodi Mario Medo Novak.

U ligi za sad dominira Vedi iz Bjelovara koji je po svemu sudeći siguran putnik za odlazak među 16 najboljih ekipa Hrvatske.

Drugo mjesto je još uvijek otvoreno. Za njega kandidira i naše Međimurje.

Protiv Koprivnice u subotu su došli do druge pobjede rezultatom 49-44. Put prema pobjedi predvodio je izvrsni Niko Terek koji je zabio 33 poena. Za ostanak u igri za drugo mjesto u nastavku sezone dječaci Međimurja trebati će nastaviti pobjeđivati.

Pobjednički su u prvi krug prvenstva krenuli i dječaci U11 (trenerica Maja Mikolaj) koji se također bore za odlazak na završna natjecanja PH.

Od svih ekipa jedino naši kadeti U17 koji su imali velikih problema s kompletnošću sastava otkako je krenula liga, nakon tri poraza više nemaju šanse da se bore za naslov pobjednika u drugom dijelu prvenstva.

Među šest ekipa traži se pobjednik za odlazak u daljnje natjecanje u poluzavršnicu Kupa HKS-a.