Košarkaši Međimurja u 17. prvenstvenom kolu 2. ML Sjever stigli su protiv Labrade 1971 do najuvjerljivije pobjede sezone rezultatom 105-63.

Naš subotnji domaćin, koji nominalno ima sjedište u Varaždinskoj županiji, ali svoje utakmice igra u zagrebačkim dvoranama, bio je nemoćan protiv razigranog sastava Međimurja.

Samo u prvoj četvrtini utakmice koja je odigrana u jednoj od brojnih košarkaških dvorana u sklopu kompleksa zagrebačkog Velesajma Labrada je držala korak s našim drugoligašem.

Zahvaljujući velikom broju ubačenih trica zaostajali su samo za 4 poena razlike. Međutim, u drugoj četvrtini još agresivnija igra u obrani, brzi kontranapadi i raznovrsna efikasna rješenja u napadu
međimurskog sastava, praktički su riješili pitanje pobjednika.

Međimurje je odigralo gotovo savršenih 10 minuta, gdje je u rotaciji gotovo svih igrača koje je imao na raspolaganju trener Novak, osigurana nedostižna prednost.

U drugom dijelu naši košarkaši nisu se zadovoljili prednošću od dvadesetak razlike. Nisu posustali u punjenju koša zagrebačkog sastava i kvalitetnoj obrani.

Dapače, igrali su angažirano, borbeno i efikasno sve do zadnje sekunde utakmice.

Svi igrači koji su zaigrali, dobili su dobru minutažu, odlično su je iskoristili i upisali se u listu strijelaca.

Međimurje je odigralo u sastavu: Balent 5, Kuzmić 14, Novak 12, M. Kranjčec 17, Bartolić 4, Zaspan 4, Golik 17, Gašparić 10, Glumac 20 i F. Kranjčec. Trener: Stjepan Novak.

U 17. kolu postignuti su sljedeći rezultati: Labrada 1971 – Međimurje 63-105, Ivančica – Radnik 80-87, Vedi – Vindija 91–84, Petar Zrinski – Podravac 74-94, Bjelovar – Virka 61-90.

Nakon ovog kola Međimurje ima isti broj bodova i omjer (11-4) kao i varaždinska Vindija, koja se porazom u Bjelovaru praktički oprostila od borbe za naslov.

Stoga do kraja prvenstva ostaje za vidjeti tko će između ova dva kluba završiti na trećem mjestu tablice.

U 18. kolu Međimurje u subotu 4. ožujka ugošćuje u sportskoj dvorani u Ivanovcu Ivančicu iz Ivanca.