Drugoligaško košarkaško prvenstvo na sjeveru ulazi polako u završnicu ove sezone.

Naše Međimurje osiguralo je već ranije puno bolju četvrtu poziciju, nego je to bio plasman u prošloj sezoni (šesto mjesto).

Napredak ekipe itekako je vidljiv što najbolje pokazuje omjer pobjeda i poraza koji je još bolji nego sam plasman.

Naime, u ovom prvenstvu ostvareno je 12 pobjeda uz samo 4 poraza, dok je u prošloj sezoni taj omjer bio 11-9.

Posebice veseli činjenica da je u ovoj sezoni čak dvaput svladan Podravac koji je četiri kola prije kraja sam na vrhu i jedina dva poraza ima od našeg sastava.

Do kraja prvenstva Međimurje želi nastaviti u pobjedničkom ritmu.

Zahtjevan zadatak posebice ove subote kad se igra protiv tradicionalno neugodnog rivala Petra Zrinskog iz Vrbovca.

Riječ je o ekipi koja je u ovoj sezoni nanijela čak dva poraza našem drugoligašu. Najprije u regionalnom Kupu Krešimir Ćosić, a onda i u prvenstvu na domaćem parketu u Ivanovcu.

-Domaći poraz protiv Vrbovca mogu reći da je jedini naš kiks. Nismo smjeli izgubiti tu utakmicu, jer smo imali sve u svojim rukama, ali dogodi se i takav dan. Dobro poznajemo našeg protivnika, u pitanju je kvalitetna ekipa. Ali i mi smo dobri i vjerujem u pozitivan rezultat, najavio je utakmicu naš trener Stjepan Štef Novak.

Trener Međimurja zadovoljan je s pripremom za ovo gostovanje, svi igrači su bili na raspolaganju tijekom ovog tjedna, tako da će u Vrbovcu zaigrati kompletan sastav.

Međimurje u Vrbovcu gostuje u subotu u 18 sati, a osim ove utakmice isti dan igraju: Ivančica – Vindija (19 h) i Labrada 1971 – Vedi (19 h), dok u nedjelju Bjelovar dočekuje Radnik (17 h). Podravac je ovom kolu bez borbe dobio Varteks koji je odustao od natjecanja, dok je slobodna Virka.