Prvu momčad Međimurja čeka u nedjelju 12. veljače treći uzastopni derbi u 2. ML sjever. U varaždinskoj dvorani Graberje od 18:30 igraju protiv domaće Vindije.

Nakon pobjede protiv vodećeg Podravca i ambicioznog Radnika, naš drugoligaš izravno se uključio u borbu za sam vrh tablice. S druge strane, Vindija je nastavak prvenstva dočekala kao glavni favorit za osvajanje naslova, ali to nisu potvrdili u startna dva derbija. Izgubila su oba.
-Kao što smo najavili, ne opterećujemo se što se događa u borbi za naslov prvaka, jer naš cilj je prvenstveno pobjeđivati iz kola u kolo. Raspored je tako htio da se puno toga odlučuje odmah na startu i mi smo pokazali da imamo kvalitetu da se nosimo sa svima, rekao je trener Međimurja uoči nastavka prvenstva.

Naime, Međimurje je pauziralo prošli tjedan jer je bilo slobodno u 14. kolu, tako da je bilo dovoljno vremena da se ekipa spremi za nove izazove koji slijede.
-Zadovoljan sam kako smo trenirali, odradili smo sve što je zacrtano u proteklom tjednu i spremno dočekujemo gostovanje u Varaždinu ističe trener Međimurja.

Iako je trener Štef bio djelomično izvan stroja, jer ga je mučila prehlada, svi igrači na koje se računa su zdravi, tako da što se tiče zdravstvenog kartona on je dobar.

Što pak se tiče forme, u klubu su uvjereni da ne bi trebalo biti većih problema, bez obzira što je donekle poremećen ritam igranja utakmica.
-Cijenimo našeg susjeda, znamo za njegove ambicije, ali kad smo pravi, možemo igrati protiv svakoga u ligi, pa tako i Vindije. Najvažnije je da budemo fokusirani od početka do kraja utakmice, jer imamo iskustva iz prvog dijela prvenstva i znamo da protiv varaždinskog sastava trebamo dati sve od sebe i malo više ako želimo pobjedu, poručio je Novak.

Za utakmicu protiv Vindije kandidiraju standardni igrači seniorskog sastava: Kuzmić, M. Novak, M. Kranjčec, Bartolić, Golik, Gašparić, Glumac i F. Kranjčec, dok će priliku dobiti i nekoliko igrača iz juniorsko-kadetskog sastava.