Košarkaši Međimurja pobjednički su završili ovu sezonu 2. ML Sjever. U posljednjem 22. kolu u utorak navečer u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec svladali su Virku iz Virovitice 77-55.

Tako je međimurski košarkaški drugoligaš stigao do 16 prvenstvene pobjede i završio sezonu sa samo 4 poraza.

Samo jedan poraz manje donio bi borbu za naslov prvaka, ali u redovima Međimurja zadovoljni su na kraju s osvojenim četvrtim mjestom, a još više omjerom rezultata i velikom većinom odigranih utakmica.

Posebice treba izdvojiti da smo jedina momčad lige koja je dvaput dobila prvaka Podravca iz Virja koji je obranio naslov iz prošle sezone nakon što je u subotu izgubio minimalnom razlikom protiv Radnika od kojeg ima bolji međusobni skor.

Što se tiče utakmice posljednjeg kola protiv Virke, ona je prošla u revijalnom tonu.

Obje ekipe ovaj put nisu previše „marile na taktiku“, igralo se slobodno, s puno lijepih timskih i individualnih akcija.

Na kraju je u utakmici u kojoj su se svi naši igrači koji su bili u zapisniku upisali u listu strijelaca, Međimurje uvjerljivo trijumfiralo s +22 koša razlike, s kojom je još malo poboljšan broj pobjeda i koš razlika u ovoj sezoni.

Za Međimurje su igrali: Balent 2, Kuzmić 15 (2×3), Novak 11 (3×3), M. Kranjčec 4, Bartolić 2, Horvat 4, Golik 10 (2×3), Gašparić 8 (2×3), Šarić 6, Glumac 12 i F. Kranjčec 3. Trener: S. Novak.

Rezultati 22. kola: Međimurje – Virka 77-55, Radnik – Podravac 84-82, Vedi – Bjelovar 85-80, Labrada 1971 – Petar Zrinski 79-106, Vindija – Varteks 20-0. Slobodna je bila Ivančica.

Nakon što je službeno završila sezona za seniorsku ekipu, u nešto laganijem tonu nastavlja se trenirati, a postoji mogućnost odigravanja i još neke prijateljske međunarodne ili domaće utakmice.

Što se tiče mlađih snaga koje sačinjavaju dobar dio seniorskog sastava, posebice igrača kadetskog i juniorskog sastava, za njih tek pravi izazovi slijede, tako da će nakon uskrsnih blagdana još više prionuti radu.

Naime, slijedi kraj juniorskog prvenstva regije Sjever (borba za naslov prvaka s Podravcem), poluzavršnica PH za juniore (5-7. svibnja) i četvrtfinale Kupa regija HKS-a za kadete.

Stoga će kraj travnja i početak svibnja kadetima i juniorima Međimurja biti u znaku važnog i jakog natjecateljskog ritma.