Juniorska ekipa Košarkaškog kluba Međimurje U19 bori se za ulazak u poluzavršnicu državnog prvenstva u koju ulaze dvije najbolje ekipe iz Lige Sjever.

Nakon odigrane prve polovice prvenstva, naš sastav za sada se nalazi na željenoj drugoj poziciji koja vodi među najboljih 16 hrvatskih ekipa, uz omjer od 4 pobjede i 1 poraz.

Iako su među najmlađim ekipama lige, Međimurju je nedostajala tek bolje odigrana završnica protiv favorita za prvo mjesto Podravca u 4. kolu, da ima maksimalan učinak nakon prvog dijela prvenstva.

Međimurski sastav bio je blizu uspjeha i protiv vodećeg sastava lige, ali su na kraju gosti slavili pobjedu od +7 koševa razlike. Samo dvije minute prije kraja naši su bili u prednosti 71-70, ali nisu izdržali.

Imalo je Međimurje tijekom utakmice i veću prednost, u nekim trenucima treće četvrtine i desetak razlike, ali uporni gosti koristili su svoju veću fizičku moć i stizali našu ekipu.

Na kraju su nas na našu žalost serijom 8-0 u samoj završnici i prestigli te zabilježili pobjedu za ostanak na vodećoj poziciji.

Već ove srijede Međimurje je unaprijed odigralo utakmicu 5. kola na gostovanju u Bjelovaru kod Vedija. Usprkos tome što su igrali nekompletni, na kraju su naši juniori stigli do važne četvrte pobjede rezultatom 77-69.

S nova dva boda učvrstili su drugo mjesto tablice s 9 osvojenih bodova.

Međimurje je protiv Vedija igralo u sastavu: Šarić 8 (2×3), Kovač 17 (1×3), Hren 18 (1×3), Zaspan 12 (2×3), Horvat 11 (1×3), Mikulić, Balent i Gašparić 11 (1×3). Trener: Stjepan Novak.