Prva polovica lipnja tradicionalno je rezervirana za odigravanje turnira mlađih dobnih skupina, nakon što završi prvenstvo, tako da su mlađe selekcije KK Međimurje Čakovec i dalje aktivne na parketu.

Tako je protekli vikend 3. i 4. lipnja ekipa U13 sudjelovala na velikom i jakom međunarodnom turniru u organizaciji KK Murska Sobota, dok je ekipa U11 igrala u Belišću na turniru domaćeg KK Belišće.

Međimurje U11

Ekipa U11 osvojila je treće mjesto u Belišću. Nakon što su u polufinalu izgubili od domaćina čija ekipa igra za KK Valpovo 47-59, u borbi za 3. mjesto Međimurje je bilo uvjerljivo bolje od Crikvenice rezultatom 59-34. Najbolji strijelac turnira bio je naš igrač Filip Leo Korent.

Filip Leo Korent

Naši klinci odigrali su dobar turnir i pokazali da uz kvalitetan i kontinuirani rad i trening mogu dalje napredovati u godinama koje su ispred njih.

Ekipa U13 osvojila je sedmo mjesto u Murskoj Soboti. Na turniru 8 ekipa iz četiri države, naši dječaci igrali su u teškoj skupini.

Protivnici su bili ekipa najboljeg slovenskog kluba Cedevite Olimpije, odličan mađarski sastav Kormend koji je na kraju osvojio turnir i ekipe koju dobro poznajemo i surađujemo UBSC Graz.

KK Međimurje u Murskoj Soboti

Dobar otpor naš sastav pružio je prvog dana Cedeviti Olimpiji, dok je mađarski sastav Kormend odnio uvjerljivu pobjedu.

Veliku borbu drugog dana vodili smo za 3. mjesto u skupini. U vrlo neizvjesnoj utakmici na kraju smo ostali zamalo prekrati i UBSC Graz odnio je pobjedu 47-44.

Na kraju smo se od turnira oprostili lijepom i visokom pobjedom protiv sastav Lotmerka iz Ljutomera 71-33 za konačno 7. mjesto na ovom jakom međunarodnom turniru ekipa iz četiri zemlje.

Turnir će biti dobro iskustvo za naše klince od kojih je većina još uvijek ulaznog U13 godišta, kao i odlična priprema za Otvoreno prvenstvo Hrvatske U12 koje uskoro igramo u zagrebačkoj Dubravi.