Protekli vikend 11. i 12. ožujka, aktivne bile čak četiri mlađe ekipe KK Međimurje Čakovec koje igraju u Ligi Sjever.

Nije bilo sve prema očekivanjima. Zabilježene su dvije pobjede, ali su doživljena i dva poraza.

Veliki korak prema osvajanju 1. ili 2. mjesta koje vodi prema državnoj poluzavršnici PH napravila je ekipa juniora U19. Nakon velike borbe slomili su otpor Vindije u završnici utakmice na gostovanju u Varaždinu i pobijedili 90-79.

Kadetska ekipa U17 također je prošla još jednu prepreku u Ligi Sjever u borbi za mjesto koje vodi u Final8 Kupa hrvatskih regija. Stigli su do najuvjerljivije pobjede sezone i to u gostima protiv Virke.

Na kraju je bilo 117-46 za naše mladiće. Kadeti Međimurja odigrali su najbolju utakmicu sezone, tako da su u prvom dijelu susreta postigli pomalo nestvarnih 69 poena.

Nesretni poraz doživjela je ekipa pretkadeta U15 u Varaždinu protiv Vindije. Ostali su prekratki za pola koša protiv domaćina i izgubili 56-55. Uz sve pobjede do kraja, ipak još uvijek imaju dobre izglede za osvajanje prvog mjesta, odnosno ulaska u Final8 hrvatskog Kupa regija.

Ekipa dječaka U13 poražena je na domaćem parketu protiv Podravca 56-67, tako da je pala na 3. mjesto tablice. Za 2. mjesto koje vodi na državnu poluzavršnicu PH sada su joj potrebne oba dvije pobjede u zadnja dva kola (Grafičar i Vindija), kao i protiv Virke u zaostaloj utakmici.

Što se tiče rezultata naših mlađih ekipa, naglasimo i uspjeh ekipe U12 koja igra ovu ligu u sklopu Zagrebačkog košarkaškog saveza i plasirala se kao izvrsna druga u skupini B u Ligu za prvaka.

Nakon prvog dijela natjecanja u kojem je u dvije skupine igralo 20 ekipa svih najboljih zagrebačkih košarkaških klubova, kao i nekoliko iz drugih županija, među njima i KK Međimurje Čakovec, naša ekipa dječaka izborila je tako završnu Ligu za prvaka u kojoj igra najboljih 8 ekipa.

U svojoj skupini B bila je bolja primjerice od ekipe premierligaša Dubrave, Škole košarke Cibone Vučića i drugih.

U prva dva kola Lige za prvaka igrali su s dvije ekipe ponajbolje hrvatske Škole košarke Cedevite juniori. Cedevitu Junior II svladali su uvjerljivo 33-12, dok je od ekipe Cedevite I doživljen poraz 18-42.