Još jedan odličan rezultat naše ekipe iz Škole košarke KK Međimurje Čakovec. Nakon što su uvjerljivo osvojili naslov prvaka Regije Sjever s maksimalnim skorom od 10 pobjeda (u zadnjem 10. kolu pobjede protiv Vindije 66-50), momčad dječaka U-13 Međimurja, igrači rođeni 2009. godine i mlađi plasirali su se na državnu poluzavršnicu.

Hrvatski košarkaški savez odlučio je da domaćin Skupine 1 bude nitko drugi nego 700 km udaljeni Košarkaški klub Dubrovnik, tako da naša ekipa dječaka mora ići na najdalje moguće putovanje.

Međimurje je u skupini 1 državne poluzavršnice stiglo kao prvoplasirana momčad regije Sjever, a igrat će s pobjednikom skupine Centar zagrebačkom Cibonom, trećeplasiranom ekipnom ekipom Jug domaćinom KK Dubrovnikom i petoplasiranom momčadi skupine u Dalmaciji DOŠK-om iz Drniša.

Naravno, domaćini su u Dubrovniku zbog domaćinstva oduševljeni, ali u redovima našeg Međimurja baš i nisu, jer troškovi koje iziskuje ovo putovanje i smještaj su golemi.

Međutim, u HKS-u je netko donio odluku i proslijedio je klubovima i sad treba „na brzinu“ reagirati i skupiti novce za ovaj iznimno skupni projekt u desetak dana.

To nije nimalo jednostavan zadatak za bilo koji klub u aktualnoj situaciji, ne samo za amaterski, s obzirom da se turnir igra ubrzo, već od 8. do 10. travnja.

Svaka momčad za turnir može prijaviti 15 igrača, a poluzavršnici igru ​​13.

Trener Mario Novak za nastup na poluzavršnici izabrati će između sljedećih igrača koji su rođeni 2009. i mlađi: Borna Kelkedi, Oliver Ostoja, David Toplek, Jakov Rušnjak, Marko Mikolaj, Antonio Mikec, Patrik Ostoja, Nikša Bogdanić, Petar Režek, Viktor Brkinjač, Sanjin Sobočan, Josip Beuk, Dorijan Majsan, Fran Lapat, Niko Novak, Matej Posavec, Andro Sambolek, Filip Leo Korent, Toma Štefičar, Niko Terek i Juraj Posavec. 

U KK Međimurju poduzimaju sve da se što bolje organiziraju za nastup na ovom turniru, najveća pomoć u tome što se očekuje od roditelja i donatora, jer drugog nema.