U PULI I ZAGREBU OD 25.4. DO 28.4 .2019. G. ODIGRANI  SU POLUZAVRŠNI TURNIRI PRVENSTVA HRVATSKE ZA PRETKADETE ( KATEGORIJA U15 ) GDJE JE NASTUPILO 16 NAJBOLJIH KLUBOVA IZ CIJELE HRVATSKE.

KOŠARKAŠKI KLUB „MEĐIMURJE“ IGRAO JE U PULI I TO SKUPINA A-  GRUPA 1 PROTIV EKIPA: KK „SPLIT“, KK „ALKAR“ I KK „CIBONA.

Prvog dana natjecanja protiv ekipe KK Split pružen je odličan otpor do polovice druge četvrtine i našeg vodstva 2 razlike, međutim uslijed kratke rotacije igrača, razlike u godinama i iskustvu protivnika, utakmica je izgubljena rezultatom 102 – 42. Bilo je to “ vatreno krštenje “  za naše momke i spoznaja da je ovo ipak viša razina natjecanja i da će se u budućim utakmicama morati puno više potruditi u igri.

Drugog dana odigrana je utakmica protiv ekipe KK “Alkar” gdje smo pružili puno bolji otpor tijekom cijele utakmice, ali protivnik je jednostavno bio jači, viši, posebno fizički i u prosjeku stariji od naše ekipe, tako da smo utakmicu završili rezutatom 74-44.

Trećeg dana s dva dragocjena iskustva “u džepu” iz prve dvije utakmice i poučeni zahtjevima igre na višem nivou,  krenuli smo odlučno u utakmicu protiv najbolje ekipe na turniru KK “Cibona”. Odigrali smo najbolje protiv najjačeg protivnika i ostvarili isto tako najbolji rezultat protiv najjače ekipe u usporedbi s drugim ekipama.  Bez obzira na rezultat 69-82 u korist KK “Cibona”, igra, zalaganje, želja i timska igra naših momaka na ovoj utakmici odličan je pokazatelj da smo bez obzira na sve na dobrom putu. U ove tri utakmice stekli dragocjeno iskustvo za daljnja natjecanja i uvid gdje se nalazimo u odnosu na klubove višeg ranga natjecanja.

Čestitamo ekipama KK “CIBONA” I KK “STOJA” na plasmanu u finale.

Na natjecanju za KK “MEĐIMURJE” nastupili su:  Domagoj Vlahek, Lovro Marčec, Mihael Solar, Jura Rodek, Franjo Kranjčec, Marko Cmrečki, Dorian Kuqi, Vedran Gašparić, Rajan Šartaj, Robert Strnad, Jan Novak i Ivano Čajić, trener ekipe Igor Čajić.

U ime uprave, roditelja i trenera želimo se zahvaliti našim sponzorima, tvrtkama, , BIONSTITUT, OBO BETTERMANN i PERITECH, LIGHTHOUSE PROJECT i B2BUREAU koji su omogućili sudjelovanje naše ekipe na državnom natjecanju u Puli.

Statistika sa odigranih utakmica:

KK SPLIT – KK MEĐIMURJE

Split-Medimurje

 

KK ALKAR – KK MEĐIMURJE

KK ALKAR – KK MEĐIMURJE

 

KK MEĐIMURJE – KK CIBONA

KK MEĐIMURJE – KK CIBONA