Košarkaši Međimurja stigli su ovaj tjedan do prve prvenstvene pobjede i u novoj kalendarskoj 2024. godini. U zaostaloj utakmici 13. kola 2. ML Sjever svladali su Virku iz Virovitice 90-65.

Bila je to idealna utakmica da svi igrači dobiju priliku i da naša ekipa podigne formu za nastavak prvenstva u kojoj nas iz kolo u kolo u narednih mjesec dana očekuju jači suparnici.

Trener Novak izrotirao je svih 11 igrača koje je imao na raspolaganju. Najvažnije je bilo da se razigraju igrači koji su nešto „sporije“ ušli u nastavak sezone. I u tome se uspjelo jer je naš centar Glumac bio najraspoloženiji igrač susreta i zabio je 23 poena.

Odmah uz njega bio je Gašparić koji je ubacio 11 koševa. Kapetan Marek Novak vukao je na početku dok se tek lomio otpor gostiju, dok se junior Zaspan istaknuo s tri uzastopne trice.

Svi igrači Međimurja upisali su se tijekom susreta u listu strijelaca, uz podijeljenu minutažu.

Jedini mali peh je ozljeda ruke Franje Kranjčeca nakon jednog neugodnog pada na parket, ali ovaj put izostanak s parketa ne bi trebao biti duži od predstojećeg vikenda.

Za Međimurje su igrali: Balent 2, Kuzmić 3 (1×3), Novak 11 (1×3), M. Kranjčec 3 (1×3), Bartolić 2, Zaspan 9 (3×3), Hren 6, Gašparić 11 (1×3), Glumac 23 (4×3), F. Kranjčec 8 i Pađan 6. Trener: S. Novak.

Naši košarkaši prvenstvo nastavljaju ove subote 20. siječnja utakmicom redovnog 15. kola u kojoj u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec ugošćuju Bjelovar.

Utakmica se igra s početkom u 17 sati uz besplatan ulaz.

Pozivaju se svi naši navijači i ljubitelji košarke da bodre Međimurje na putu do nove pobjede.